Quantcast

Η UEFA με ανακοίνωση της διαψεύδει ότι μπήκε στα χωράφια του Παναγιώτη Βαρούχα

Η UEFA υπέγραψε το φύλλο αγώνα που λέει ξεκάθαρα ότι ο ΠΑΟΚ συνέτριψε τα αθηναϊκά fake news

Ιωάννηc

16 Μαρτίου 2018

Μια όμορφη ιστορία αθλητικής δημοσιογραφίας διαδραματίστηκε σήμερα με επίκεντρο την περιβόητη αμβισβητούμενη φάση της Κυριακής στην Τούμπα. Ο δημοσιογράφος Μάνος Σταραμόπουλος, που ασχολείται με ρεπορτάζ UEFA βγήκε το πρωί στον αέρα της κρατικής ΕΡΑ Σπορ και ισχυρίστηκε ότι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας εξέτασαν άτυπα το βίντεο με το γκολ του Βαρέλα στην Τούμπα και αποφάνθηκαν ότι δεν θα έπρεπε να μετρήσει καθώς ο Μαουρίσιο επηρέασε τη φάση.

Το πρόβλημα με αυτού του είδους τις διαρροές, είναι ότι δύσκολα επιβεβαιώνονται και εύκολα διαψεύδονται. Και αφού αναπαρήχθησαν από όλο τα αθλητικά μέσα σήμερα, αρχικά είχαμε την πρώτη αντίδραση από πλευράς ΠΑΕ ΠΑΟΚ , με τους Θεσσαλονικείς να επιτίθεται στην ΕΡΑ Σπορ

«Οι στημένες διαρροές μέσω του κρατικού ραδιοφώνου για δήθεν πληροφορίες από την ΟΥΕΦΑ για τη φάση του…οφσάιντ, όχι απλά δεν στέκουν, αλλά ρίχνουν λάδι στη φωτιά μιας έτσι κι αλλιώς τεταμένης κατάστασης.

Ο καθένας μας μπορεί να χρησιμοποιήσει «φίλους» για εξυπηρετήσεις, αλλά ας μη γελοιοποιούμε μέσα και θεσμούς. Σιγά μην είπε η ΟΥΕΦΑ και αν δόθηκαν σωστά τα κόρνερ… Η πραγματικότητα από στημένες διαρροές δήθεν «αξιωματούχων»της ΟΥΕΦΑ, δε μπορεί να αλλοιωθεί και φυσικά κανείς δεν θα βρει πηγή να εκτεθεί με άποψη εναντίον πεντακάθαρου γκολ».

Αργότερα, η ίδια η UEFA με επίσημη ανακοίνωση πήρε θέση λέγοντας ότι η Ομοσπονδία δεν ασχολείται με σχολιασμό φάσεων.

Με αφορμή τα άρθρα που δημοσιεύονται σήμερα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης η UEFA θα ήθελε να επαναλάβει τα εξής:

«Η UEFA ποτέ δεν σχολιάζει διαιτητικές αποφάσεις στις διοργανώσεις μας και επομένως δεν θα σχολιάσουμε διαιτητικές αποφάσεις που έλαβαν χώρα σε εγχώριες διοργανώσεις.

Οι πληροφορίες είναι εντελώς αβάσιμες και λανθασμένες».

Μετά την συντριβή του αθηναϊκού ραδιοφώνου, η θριαμβεύτρια ΠΑΕ ΠΑΟΚ τρόλαρε τα αθηναϊκά fake news με ανάρτηση στο Twitter.

Όσο για τον δημοσιογράφο των fake news μάλλον θα ισχυρίζεται ότι του τα είπε μια UEFA που δεν την ξέρουμε, είναι από το χωριό.

Best of internet