Quantcast

Aπόσχιση ετοιμάζει η Θεσσαλονίκη μετά τη δίωξη που ξεκίνησε εισαγγελέας κατά του ΠΑΟΚ

Θα φτάσει την ΑΕΚ σε υποβιβασμούς η ομάδα της Θεσσαλονίκης;

THE NEWSROOM

14 Μαρτίου 2018

Έχει αρχίσει να χοντραίνει το παιχνίδι, αγαπητοί φίλοι, μετά τα όσα έγιναν την Κυριακή στην Τούμπα και τη διεθνή δημοσιότητα που απέκτησε το θέμα. Εκεί που ο ΠΑΟΚ πάλευε να περάσει τη Λάρισα κατά 2 πρωταθλήματα, από σήμερα είναι ορατό το ενδεχόμενο να ισοφαρίσει την ΑΕΚ σε υποβιβασμούς.

Συγκεκριμένα, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, άσκησε σήμερα πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη με βάση το άρθρο 19 περί απειλών. Το συγκεκριμένο άρθρο του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ προβλέπει μέχρι και υποβιβασμό σε περίπτωση που παράγοντας ομάδας απειλήσει ή εκφοβίσει αξιωματούχο αγώνα.

“Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

β. αφαίρεσης βαθμών και

γ. υποβιβασμός ομάδας”.

Πάντως, στον όμορφο κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, σίγουρα ο κύριος Σαββίδης δεν είναι ο πρώτος που απειλεί αξιωματούχο αγώνα. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι οι απειλές του Δημήτρη Μελισσανίδη στον παρατηρητή διαιτησίας Κύρκο στον αγώνα ΑΕΚ-ΟΣΦΠ το 2016. Οι απειλες καταγράφηκαν στο φύλλο αγώνα αλλά ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης αθωώθηκε πανηγυρικά. Τόσο από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ, όσο κι από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ που τον είχαν καλέσει σε απολογία.

«Μετά τη λήξη του αγώνα ο παρατηρητής διαιτησίας Κύρκος Δημήτριος μας δήλωσε ότι: στο 30′ του αγώνα κινήθηκε απειλητικά εναντίον του και του επιτέθηκε φραστικά ο κ. Μελισσανίδης Δημήτριος λέγοντας του σε έντονο ύφος: Αρχίδι τι ήρθες να κάνεις εδώ; Πάλι στον ίδιο αγώνα ρε ξεφτιλισμένε; Καλά τα γράφει ο Δουκάκος ότι είσαι κολλητός του Βασσάρα και παίζεις συνέχεια. Θα σε λιώσω. Θα σε πνίξω με το κασκόλ. Θα σε γαμήσω γαμώ τη συμμορία σας».

 

Best of internet