Quantcast

Δεν άντεξε η Euroleague την απουσία του DPG και μείωσε σε πέντε μήνες την καμπάνα

Η γοητεία του γονάτισε μέχρι και την Ευρωλίγκα

THE NEWSROOM

27 Φεβρουαρίου 2018

«Έσπασε» επιτέλους η Ευρωλίγκα μπροστά στην αβάσταχτη γοητεία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και εξέδωσε σήμερα καινούργια απόφαση, η οποία ρίχνει την ποινή αποκλεισμού στους 5 μήνες.

Η απόφαση αυτή, αν και καθυστερημένα, ήρθε μετά την ένσταση που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με την οποία ζητούσε την πλήρη απαλλαγή της ομάδας από την ποινή.

Ο δικαστής προσφυγών της Ευρωλίγκας, ωστόσο, αποφάσισε απλώς να περιορίσει την απαγόρευση στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2018.

Με τη σημερινή του απόφαση, επίσης, επέβαλε στο Δημήτρη Γιαννακόπουλο πρόστιμο 60.000 ευρώ.

Οι δηλώσεις που είχε κάνει παραβίαζουν το άρθρο 24.1 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ευρωλίγκας και γι’ αυτό η αρχική απόφαση του Ανεξάρτητου Πειθαρχικού Δικαστηρίου της διοργάνωσης πήγαινε κάπως έτσι: «ποινή απαγόρευσης εισόδου δώδεκα (12) μηνών σε όλα τα γήπεδα που διεξάγονται αγώνες υπό την αιγίδα της EuroLeague με αφορμή τα δημόσια σχόλια που έκανε, βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο τις σχέσεις μεταξύ των συλλόγων και κάνοντας ζημιά στο άθλημα, σύμφωνα με το άρθρο 24.1 (παράγραφος g) του πειθαρχικού κώδικα»

 

Best of internet