Quantcast

O θεός Γκρεγκ Πόποβιτς λέει τα αναγκαία για το ρατσισμό στις ΗΠΑ

Ο προπονητής των Spurs μίλησε με αφορμή τον «Μήνα Μαύρης Ιστορίας» του 2018 στις ΗΠΑ

THE NEWSROOM

13 Φεβρουαρίου 2018

Έχει πολλές πλευρές τεραστιότητας όπως φαίνεται ο μεγάλος Γκρεγκ Πόποβιτς των Σαν Αντόνιο Σπερς. Ο Φεβρουάριος του 2018 είναι ο φετινός «Μήνας Μαύρης Ιστορίας», ένα σπουδαίο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός στις ΗΠΑ και αλλού, σκοπός του οποίου είναι να θυμίσει σπουδαίες προσωπικότητες και γεγονότα στην ιστορία των μαύρων. Οι δε μαύροι όπως όλοι ξέρουν πέρασαν από πολλά βάσανα, ειδικά στις ΗΠΑ, και ο Πόποβιτς δεν άφησε το γεγονός ασχολίαστο, ειδικά καθώς οι μαύροι αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των παικτών του NBA.

Όπως είπε ο Γκρεγκ Πόποβιτς:

«Νομίζω ότι είναι προφανές. Η λίγκα μας στηρίζεται σε πολλούς μαύρους. Πρέπει να τιμούμε και να καταλάβουμε τη σημασία του Μήνα Μαύρης Ιστορίας. Πως μπορούμε να την αγνοήσουμε; Ζούμε σε μια ρατσιστική χώρα που δεν την έχει καταλάβει! Είναι πολύ σημαντικό να παραμένει στο επίκεντρο, παρά το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι… εξοργίζονται. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας μέχρι να το πετύχουμε. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε τι έχει περάσει ο μαύρος πληθυσμός στις ΗΠΑ. Αν το καλοσκεφτείτε, ο ρατσισμός είναι η εθνική αμαρτία μας»!

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο κόουτς των Σπερς τοποθετείται πολιτικά. Το είχε ξανακάνει και όταν βγήκε πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ, με την επίμαχη δήλωση του Πόποβιτς να είναι πως «η εκλογή του μου προκαλεί αναγούλα».

(πηγή)

Best of internet