Quantcast

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ για το νέο γήπεδο έχει κάτι από μανιφέστο για πόλεμο με την Τουρκία

Είναι σαν αντί για γήπεδο να σχεδιάζεται κανένα ντου στην Κωνσταντινούπολη

THE NEWSROOM

25 Ιουλίου 2017

Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουν απ’ότι φαίνεται οι εργασίες για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου η ομάδα είχε και παλιά το γήπεδό της. Σήμερα ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ και την σχετική «Δικέφαλος Κατασκευαστική ΑΕ», η πλευρά της ΑΕΚ έχει στα χέρια της την οικοδομική άδεια, οπότε μπορεί να προχωρήσει σιγά σιγά στην διεκπεραίωση της κατασκευής.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η ανακοίνωση μοιάζει να θυμίζει άλλα πράγματα. Φράσεις όπως “πέρατα της οικουμένης“, “τα δικά μας τείχη είναι ψηλά και δε θα ξαναπέσουν ποτέ“, “αγιασμό στα ιερά χώματα“, “τείχη της Αγιάς Σοφιάς” φέρνουν στο μυαλό περισσότερο κόσμο που ονειρεύεται την ανακατάληψη της Κωνσταντινούπολης και μαρμαρωμένους Βασιλιάδες.

Αυτό προφανώς δεν είναι και πολύ περίεργο δεδομένου του ότι το γήπεδο επιλέχθηκε να ονομαστεί Αγιά Σοφιά. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ και η Δικέφαλος Κατασκευαστική ΑΕ ανακοινώνουν με επισημότητα και υπερηφάνεια την έκδοση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Μία μεγάλη, δύσκολη και εξοντωτική προσπάθεια και ένας συνεχής αγώνας υπομονής και ανυπέρβλητης αποφασιστικότητας, μέσα από εμπόδια εξωτερικών και εσωτερικών εχθρών που έμοιαζαν αξεπέραστα, αλλά που δεν ήταν δυνατόν ούτε να μας απογοητεύσουν, ούτε να μας λυγίσουν μπροστά στην ιστορική εντολή που είχαμε να εκπληρώσουμε, ολοκληρώνεται δικαιώνοντας την πίστη όσων από την πρώτη μέρα δούλεψαν για τον μεγάλο αυτό σκοπό.

  Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας, που έκαναν, όπως όλοι μας, τεράστια υπομονή μέχρι να φτάσει αυτή η ημέρα ? ορόσημο αναγέννησης, αλλά δεν έχασαν ποτέ την εμπιστοσύνη τους, μπήκαν μπροστάρηδες σε αυτή την προσπάθεια με όλες τους τις δυνάμεις, δεν παρασύρθηκαν από τις σειρήνες της αμφισβήτησης του καθολικού, δίκαιου και διαχρονικού τους αιτήματος, δεν απάντησαν στις προσβολές και τις προκλήσεις.

Το όνειρο των ΑΕΚτζήδων απανταχού της γης δεν είναι πια όνειρο: αποτελεί χειροπιαστή πραγματικότητα! Αρχισε από σήμερα η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στη γη των προγόνων μας! Τα δικά μας τείχη θα είναι ψηλά και δεν θα ξαναπέσουν ποτέ!

Έφτασε η ώρα να επιτελέσουμε το χρέος μας απέναντι στους ιδρυτές μας.

Έφτασε η ώρα να δούμε και πάλι την ΑΕΚ εκεί που ανήκει, εκεί που μεγαλούργησε! Στην πόλη, η οποία ιδρύθηκε μαζί μας, μεγάλωσε μαζί μας και την οποία αυτή η ομάδα έκανε γνωστή στα πέρατα της οικουμένης με το αγωνιστικό της μεγαλείο.

Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε! Εκεί που κλάψαμε, εκεί που πονέσαμε, εκεί που πανηγυρίσαμε, εκεί που αντικρίσαμε για πρώτη φορά κιτρινόμαυρη φανέλα, εκεί που νιώσαμε το μεγαλείο ενός συλλόγου που αναδείχθηκε μέσα από τις στάχτες της ιστορίας!

Αρχή από το βράδυ της Πέμπτης όταν και θα τελέσουμε Αγιασμό στα ιερά χώματα και αμέσως μετά ξεκινάμε. Ούτε μία μέρα δεν θα πάει χαμένη! Κανείς και τίποτα δεν μπορεί πλέον να μας σταματήσει! Οι πανηγυρισμοί θα καταλαγιάσουν γιατί μας περιμένει πολλή δουλειά.

Όλοι μαζί θα περπατήσουμε το μονοπάτι μέχρι τον τελικό στόχο.

Ολοι μαζί θα διαβούμε τα τείχη της Αγιά Σοφιάς!   Το χιλιοειπωμένο σύνθημα των οπαδών μας αυτά τα πικρά χρόνια της προσμονής και της δεύτερης προσφυγιάς παύει να αποτελεί επιθυμία, ευχή ή προτροπή.   Από σήμερα είναι γεγονός: ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ!»

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως η ΑΕΚ έχει στείλει και γράμματα σε όσους πολιτικούς θεωρεί πως έπαιξαν ρόλο για να εκδοθεί τελικά η οικοδομική άδεια. Μεταξύ αυτών είναι οι Αλέξης Τσίπρας, Γιώργος Σαμαράς, Πάνος Καμένος, Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Σταθάκης, Γιάννης Μανιάτης, Ρένα Δούρου, Πέτρος Φιλίππου και Γιώργος Πάντζας.

(πηγές: 1, 2)

Best of internet