Quantcast
THE STREAM

Συγγνώμη ζήτησαν για το Τζόκερ η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Οι δύο βουλευτές είδαν ότι το ζήτημα με το Τζόκερ είναι σοβαρό και το αναλαμβάνουν, όμως η έρευνα κάπου στράβωσε


THE NEWSROOM · 23 Οκτωβρίου 2019

Δεν αμφέβαλε κανείς ότι η φάση με το ντου της αστυνομίας στα σινεμά για τα ανήλικα που βλέπουν το Τζόκερ είναι σοβαρή. Ήταν λογικό λοιπόν κάποια στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο βρέθηκε εκτεθειμένο, να προσπαθήσουν να μαζέψουν τα σπασμένα.

Έρχεται η νομιμότητα

Gepostet von Κώστας Βαγγελής am Sonntag, 20. Oktober 2019

Οι δύο που το ανέλαβαν ήταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Ο άλλος ήταν η ισχυρή περσόνα της Νέας Δημοκρατίας και πολύ κοντινή συγγενής του πρωθυπουργού, Ντόρα Μπακογιάννη.

Αυτό είναι σοβαρό, το αναλαμβάνω

Gepostet von Κωνσταντίνος Μπογδάνος Ντετέκτιβ/Γραφείο Ερευνών am Dienstag, 22. Oktober 2019

Οι δύο βουλευτές προσπάθησαν να κάνουν τους ντετέκτιβ έχοντας την ελπίδα ότι θα πάει κάπου αλλού το μπαλάκι για τα γεγονότα της Κυριακής και του Σαββάτου – και ακόμη καλύτερα, να το φορτωθεί η αξιωματική αντιπολίτευση – όμως τελικά βιάστηκαν ελαφρά. Αυτό ήταν το περιεχόμενο της καταγγελίας:

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο βουλευτές κατονόμασαν την προηγούμενη γενική γραμματέα του υπουργείο Αθλητισμού – Πολιτισμού (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη ότι αυτή ευθύνεται για τις καταγγελίες για ανήλικους στα σινεμά μαζί με την τμηματάρχη Μαργαρίτα Αλεξομανωλάκη. Η δεύτερη κατονομάστηκε από τις δύο υπαλλήλους που έκαναν στην πραγματικότητα τις καταγγελίες στην ΕΛΑΣ, με τις γυναίκες να αναφέρουν στην αστυνομία ότι είχαν ενημερώσει τηλεφωνικά την κ. Αλεξομανωλάκη και αυτή είχε δώσει έγκριση.

Δεδομένου ότι η δεύτερη είναι νύφη πρώην υφυπουργού του ΣΥΡΙΖΑ (!), μπορούσε προφανώς να στοιχειοθετηθεί ότι η επέμβαση στα σινεμά δεν έχει να κάνει με την κυβέρνηση. Οι κόντρα καταγγελίες του κ. Μπογδάνου και της κ. Μπακογιάννη έγιναν στα κανάλια και στα social media.

Κάπου εκεί στράβωσε η υπόθεση: Καταρχάς, η κ. Αλεξομανωλάκη αρνήθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι είχε ενημέρωση και τόνισε ότι οι δύο γυναίκες έδρασαν άσχετα από την υπηρεσία. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τον Γενικό Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, ο οποίος δήλωσε ότι «η κ. Αλεξομανωλάκη δεν είχε επικοινωνήσει το διάστημα αυτό με τις κυρίες» και ότι αυτές έπραξαν «αυτοβούλως, χωρίς να έχουν ενημερώσει κανέναν και προφανώς χωρίς να έχουν καμία εντολή». Το ίδιο είχε ειπωθεί εξαρχής από την υπουργό Πολιτισμού.

Ακόμη πιο σκληρή ήταν η απάντηση της Μαρίας Βλαζάκη, η οποία όχι μόνο διέψευσε ότι έχει την ευθύνη, αλλά δήλωσε ότι θα κινηθεί και νομικά αν οι δύο βουλευτές δεν πράξουν τα ανάλογα. Για την ακρίβεια, είπε ότι έχει παραιτηθεί εδώ και μήνες από το πόστο της Γενικής Γραμματέως και ότι δεν είναι καν υπάλληλος του υπουργείου.

Όπως λέει η ανακοίνωση της:

«…

Οι κλήσεις στην Αστυνομία, όπως έχει δημόσια κι επίσημα συνομολογήσει το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, έγιναν από υπαλλήλους του. Ως γνωστόν, εγώ δεν διατελώ υπάλληλος του ΥΠΠΟΑ. Επιπλέον, από τις 8.7.2019, οπότε και υπέβαλα παραίτηση από τη θέση της Γενικής Γραμματέως, ουδεμία σχέση έχω με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τις πολιτικές που ασκεί.

Διαψεύδω κατηγορηματικά τις δηλώσεις των παραπάνω βουλευτών κ .κ. Θεοδώρας Μπακογιάννη και Κωνσταντίνου Μπογδάνου, με τις οποίες σήμερα το πρωί 22.10.2019 με κατονόμασαν ψευδώς αμφότεροι στους τηλεοπτικούς σταθμούς OPEN TV και ΣΚΑΪ , αντιστοίχως, ο δε τελευταίος και με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τους καλώ να ανακαλέσουν δημοσίως τις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές τους στο πρόσωπό μου.

Περαιτέρω, τους καλώ να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από μένα και τον ελληνικό λαό, τον οποίο εν πλήρη γνώσει τους παραπληροφορούν.

Δηλώνω ότι στο βαθμό που με αφορά θα κινήσω κάθε νόμιμη διαδικασία…»

Οι δύο βουλευτές ζήτησαν τελικά δημόσια συγγνώμη, ο ένας μετά την άλλη:

Το κοινό κράτησε μία πιο σκωπτική στάση:

Υπερβάλλον ζήλος

Gepostet von Peterson Denise Wilberforce am Dienstag, 22. Oktober 2019

Ειδικά ο κ. Μπογδάνος έχει και πρότερο βιογραφικό σε τέτοιου είδους καταστάσεις: Πρώτον, είχε κατονομάσει  δημόσια (μέχρι και το όνομα του πατέρα του είπε) ένα στέλεχος της ΚΝΕ για επίθεση σε αστυνομικό, πριν καν κινηθούν επίσημες διαδικασίες. Επίσης, είχε πάρει την πρωτοβουλία να λύσει το μυστήριο για το τι απέγιναν οι σταυροί από μία εκκλησία του κέντρου:

Είναι κι αυτό ένα είδος αναγνώρισης:

ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΦΟΥΣΕΚΗΣ

Gepostet von Katrine Spanou am Montag, 21. Oktober 2019

Gepostet von Sandra Dimitrelou am Montag, 21. Oktober 2019

Gepostet von Spiros Mavrogiannis am Dienstag, 15. Oktober 2019

 

 

Best of internet