Quantcast
THE STREAM

Τα γαλλικά του Αλέξη Τσίπρα είναι ακόμη καλύτερα από τα αγγλικά του

Ο έλληνας πρωθυπουργός μάγεψε στην ομιλία του μιλώντας τη γλώσσα της χώρας της μπαγκέτας


THE NEWSROOM · 23 Νοεμβρίου 2017

Το προφανές έγινε με την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα της μπαγκέτας. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σήμερα Πέμπτη 23/11 στο Παρίσι για διάφορες δουλειές (συνάντηση με τον Μακρόν, διάφορες ομιλίες και συναντήσεις με εταιρείες και τέτοια), ενώ δέχτηκε και διπλή πρόσκληση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίων ( για να του δοθεί το Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες) αλλά και από το πολιτικό περιοδικό Politique Internationale, που θα του απονείμει το Βραβείο “Πολιτικού Σθένους”.

Παρότι είναι εξίσου ενδιαφέρον το γιατί πρέπει να πάρει βραβείο πολιτικού σθένους ο Τσίπρας, αυτό που έκλεψε την παράσταση είναι ότι ο γενικώς πανίσχυρος στις ξένες γλώσσες πρωθυπουργός μας αποφάσισε να κάνει μια προσπάθεια να πει ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στα γαλλικά. Κι όμως, πριν τρομάξετε, παρότι η ιδέα του Τσίπρα να μιλάει αυτή την τόσο ερωτική γλώσσα ακούγεται αρκετά τρομαχτική, έχουμε να πούμε ότι δεν τα πήγε και τόσο άσχημα.

Αν εξαιρέσουμε ότι στην αρχή ακούγεται σαν να μιλάει για ντονέρ, pas mal:

Το ιδανικό σενάριο βέβαια που θα μας βγάλει όλους κερδισμένους θα είναι να πάρει αέρα από την επιτυχία του ο Αλέξης και να επισκεφτεί μετά την Ισπανία. Ή ακόμα καλύτερα, τη Ρωσία.

Best of internet