Quantcast
THE STREAM

Άγριος ξυλοδαρμός μεταπτυχιακού φοιτητή από Κρητίκαρους στο Ρέθυμνο

Δεν είναι η πρώτη φορά που στο Ρέθυμνο γίνεται επίθεση με τέτοια χαρακτηριστικά


THE NEWSROOM · 18 Οκτωβρίου 2017

Δολοφονική επίθεση δέχτηκε ένας 30χρονος το βράδυ της Κυριακής στο Ρέθυμνο από τρία άτομα με ακάλυπτα πρόσωπα. Οι τρεις άγνωστοι επιτέθηκαν σε αυτό και ένα φίλο του στην παλιά πόλη και τον χτύπησαν άγρια στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να έχει 8 ράμματα στο βλέφαρο και τα ζυγωματικά, δύο μεγάλα αιματώματα και στα δύο μάτια και το ένα μάτι κλειστό από τις μελανιές, ενώ η επίθεση κατά πάσα πιθανότητα είχε σεξιστικά, ομοφοβικά και ακροδεξιά χαρακτηριστικά και κίνητρα.

Οι δράστες τους άφησαν ήσυχους μόνο και μόνο γιατί έγιναν αντιληπτοί από τους κατοίκους. Η αστυνομία ενεργεί προανάκριση, το θύμα και ο φίλος του έχουν καταθέσει ήδη ενώ έχουν κληθεί και να αναγνωρίσουν υπόπτους οι οποίοι έχουν προσαχθεί. Να σημειωθεί ότι ο ένας από τους δράστες έχει αναγνωριστεί και κρατείται.

O 30χρονος είναι μόνιμος κάτοικος Ρεθύμνου και ο ίδιος δηλώνει πως δεν ξέρει γιατί έγινε θύμα επίθεσης από αγνώστους ή αν αυτό έχει να κάνει με τη σεξουαλική του ταυτότητα. Έχει υπόψη του όμως πως άτομα που διαφέρουν από το “συνηθισμένο” δέχονταν βίαιες επιθέσεις παλαιότερα στο Ρέθυμνο, καθώς όπως δηλώνει ο ίδιος «αν συνδεόταν η εμφάνισή σου με ιδεολογικές πεποιθήσεις ή σεξουαλικό προσανατολισμό, μπορούσαν να σου επιτεθούν ρεθυμνιώτες. Νόμιζα όμως πως αυτό έχει αλλάξει».

Στο Ρέθυμνο υπάρχει πλούσιο παρελθόν επιθέσεων σε άτομα, είτε αυτά ήταν ξένοι, είτε γκέι, είτε αριστεροί και αναρχικοί φοιτητές. Κάποιες από αυτές τις επιθέσεις καταγγέλθηκαν στην αστυνομία αλλά πολλές όχι, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα συνεχές ιστορικό τέτοιων επιθέσεων το οποίο δεν έχει αντιμετωπιστεί καταλλήλως.

Η επίθεσή συνέβη περίπου 2.30 τα ξημερώματα και μόνο ο ένας δέχτηκε τον ξυλοδαρμό καθώς ο φίλος του κατάφερε να διαφύγει. Όπως την περιέγραψε ο 30χρονος:

«Επιτέθηκαν πρώτα στο φίλο μου και τον έριξαν πάνω σε ένα πεζούλι, χτύπησε αλλά μπόρεσε και σηκώθηκε και έτρεξε. Μου επιτέθηκαν στη συνέχεια οι δύο και με χτυπούσαν στο πρόσωπο, ο τρίτος κυνήγησε το φίλο μου, όταν κατάλαβε όμως ότι δεν θα τον έφτανε, γύρισε πίσω και μου επιτέθηκε και αυτός. Τα χτυπήματα είναι μόνο στο κεφάλι, δηλαδή η επίθεση ήταν καθαρά δολοφονική. Μια μόνο μπουνιά στο κεφάλι αν είναι σε λάθος σημείο μπορεί να σου κοστίσει τη ζωή. Εγώ προσπάθησα να καλυφθώ όπως μπορούσα, αλλά τα χτυπήματα ήταν ανελέητα»

«Νομίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν να “εκτονωθούν: εκείνη την ώρα. Μας είδαν στο δρόμο να περπατάμε, τρώγαμε, μπορεί να σκέφτηκαν ότι είμαστε ζευγάρι και μας επιτέθηκαν γιατί θεώρησαν ότι είμαστε ευάλωτοι. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με τη νοοτροπία που έχουν μεγαλώσει αυτά τα παιδιά, ότι οι υπόλοιποι άνθρωποι γύρω τους οι μη κρητικοί, αυτοί που δεν είναι “δικοί” τους, οι διαφορετικοί, μπορούν να θεωρηθούν αντικείμενα και μπορούμε να τα κλοτσάμε, να τα χτυπάμε».

Την επίθεση καταδίκασε και ο πατέρας του θύματος, μιλώντας για “παλικαράδες” που ζουν στο Μεσαίωνα και δρουν ανενόχλητοι.

«Κάποιος από το Ρέθυμνο να μου εξηγήσει το γιατί. Ποιοι είναι αυτοί που κάθε τόσο κάνουν τους παλικαράδες ανενόχλητοι; Σε ποιο μεσαίωνα ζουν όλοι αυτοί που βγαίνουν στον δρόμο και δέρνουν φοιτητές;

Δεν είναι η πρώτη φορά, γνωρίζω ότι έχει συμβεί επανειλημμένα, θυμόμαστε ότι κάποιος έφτασε μέχρι δολοφονία φοιτητή για το τίποτα. Θέλω να το γράψετε αυτό: Γιατί μας σκοτώνετε τα παιδιά μας; Ξέρω πως δεν είναι αυτή η Κρήτη. Αλλά κάποιοι φταίνε γι’ αυτή την κατάσταση και δεν πάει άλλο.»

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως το 2008 ένας 21χρονος φοιτητής είχε δολοφονηθεί με μαχαίρι από ντόπιο στο Ρέθυμνο.

(πηγή)

 

Best of internet