Quantcast
THE STREAM

Αγρίνιο: «Ομάδα Αγωνιζόμενων Κάγκουρων» στέλνει ανοιχτή επιστολή «ενάντια στον φασισμό πεζών και ποδηλατών»

Η ομάδα «Η Κομμένη Εξάτμιση» διαμαρτύρεται για τους Αγρινιώτικους εορτασμούς της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο


Χρήστος Πρόεδρος · 22 Σεπτεμβρίου 2017

Σε διχασμό φαίνεται να έχει βρεθεί η τοπική κοινωνία του Αγρινίου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο η οποία εορτάζεται σήμερα στην συμπρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας με το κλείσιμο των πιο κεντρικών δρόμων της πόλης και με κόσμο που αγκαλιάζει την ενέργεια, αλλά η «Ομάδα Αγωνιζόμενων Κάγκουρων» καθόλου καλά δεν έχει πάρει τα νέα για το κλείσιμο των δρόμων.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο agriniopress.gr, οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης του Αγρινίου είναι κλειστές για μηχανοκίνητη κυκλοφορία και επιτρέπεται να εισέρχονται μόνο πεζοί, ποδηλάτες, αστικά λεωφορεία και Υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης. Από το πρωί έχουν μαζευτεί στην πλατεία Δημοκρατίας αρκετοί πολίτες όπως και μαθητές Δημοτικών Σχολείων, οι οποίοι γιορτάζουν μαζί την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο χορεύοντας και αναμένεται να οδηγήσουν το ηλιακό τρίκυκλο που έχουν κατασκευάσει οι φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ωστόσο στο ίδιο portal διαβάζουμε για μια επιστολή που έστειλε η «Ομάδα Αγωνιζομένων Κάγκουρων «Η Κομμένη Εξάτμιση» όπου τα λαϊκά παιδιά διαμαρτύρονται που δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν με «το 50άρι το Honda το στρογγυλοφάναρο σε σκάστρα» λόγω των εορτασμών της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο. Απ’ ότι φαίνεται τα χαρούμενα παιδάκια που κάνουν ποδήλατο είναι η μια πλευρά του νομίσματος, αγαπητοί φίλοι, μιας και αυτές οι δραστηριότητες φαίνεται ότι με τη μέθοδο του gentrification διώχνουν τα λαϊκά παιδιά με τα παπάκια από την ίδια τους την πόλη. Όπως διαβάζουμε στο agriniopress.gr:

Μας ήρθε στο γραφείο προ ολίγου μια επιστολή που η αλήθεια είναι ότι μοιάζει με προκήρυξη. Πάνω γράφει «προς Δήμαρχο, δημότες  και Αρχές του Αγρινίου». Το ύφος είναι αρκετά απειλητικό και προέρχεται από μια ομάδα που αυτοχαρακτηρίζεται ως  Ομάδα Αγωνιζομένων Κάγκουρων «Η Κομμένη Εξάτμιση».

Η στήλη στα πλαίσια της πολυφωνίας και για να μην φιμώσει κανέναν μεταφέρουμε το μήνυμα των παιδιών, την κραυγή αγωνίας τους θα λέγαμε, προς την κοινωνία . Η σύντομη επιστολή έχει ως εξής:

«Την ώρα που στην μακρινή Καταλωνία οι αδερφοί μας οι Βάσκοι αγωνίζονται για ανεξαρτησία και η γαμ…λα η  Ε.Ε. δεν τους αφήνει να αυτοδιατεθούν, άλλη μια μαλ…σμένη ιδέα από την φασιστική/ναζιστική(δεν βρίζουμε) αυτή Ένωση έρχεται να ταράξει τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής μας, τόσο εδώ στην μαρτυρική πόλη του Αγρινίου, όσο και στην σκλαβωμένη Ελλάδα από το Μνημόνια, τον Σόρος και τους νεοταξίτες δούλους της παγκοσμιοποίησης.

Ο ίδιος ο τρόπος ζωής μας, οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας που καταχτήθηκαν με αγώνες και θυσίες των πατεράδων μας για πρόωρη σύνταξη φαίνονται να πηγαίνουν στο καλάθι των αχρήστων επειδή(ς) έτσι γουστάρουν κάτι φλώροι δρομείς υγείας και ποδηλάτες και σκιέρ και δεν ξέρουμε και μεις τι άλλο! Λες και είναι το πρόβλημα της πόλης τα αμάξια και τα μηχανάκια! Εδώ καίνε οι λιγνίτες όλο τον χρόνο στη ΔΕΗ, εδώ όλοι καπνίζουν σαν αράπηδες(δεν έχουμε τίποτε με τους σκούρους αδερφούς μας, αρκεί να μην προκαλούν)και τους πείραξαν τα μηχανάκια!

Θα κλείσουν λέει οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης και θα κλείσει λέει και η Παπαστράτου! Αν είναι δυνατόν φίλοι συμπολίτες που μας διαβάζετε αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Εμείς τα λαϊκά παιδιά που δώσαμε όλο  μας το είναι για να μετατρέψουμε το 50άρι το Honda το στρογγυλοφάναρο σε σκάστρα, ώστε να μην κοιμάται κανένας τα βράδια στο κέντρο, τι θα κάνουμε; Οι ταξικοί αδερφοί μας με το Saxo που καίει κηροζίνη, οι αγωνιστές  που έχουν φάει τα νιάτα τους όλη μέρα στα συνεργεία; Αυτοί οι άδολοι και αγνοί εργάτες που θα περάσουν την αυριανή μέρα τους; Θα τους δώκετε εσείς λεφτά να πάνε για κανα σουβλάκι όσο θα βγαίνουν οι φλώροι οι αιμοδότες βόλτα στην πόλη; Το δικό μας το αίμα, το εργατικό, το αγνό δεν το σκέφτεται κανείς;

Καλούμε όλο τον λαό να ξεσηκωθεί ενάντια στα αφεντικά που θέλουν να φέρουν ησυχία και περπάτημα σε ξενέρωτες πόλεις! Όχι στον φασισμό των ολιγαρχών. Λευτεριά στις κομμένες εξατμίσεις και στα γούφερ τα πειραγμένα! Έχουμε δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης με Κιάμο όποια ώρα γουστάρουμε! Δεν θα περάσει! Θα νικήσουμε! Δεν πληρώνουμε ξανά τέλη ώστε να μας στερούν το κέντρο! Λευτεριά στην αγνή την καγκουριά!

Προειδοποιούμε ότι αν μας σταματήσουν αύριο με τα αμάξια στο κέντρο θα επανέλθουμε μεθαύριο με άλογα για να προκαλέσουμε οργανωμένο σαμποτάζ στον ιστό της πόλης που προσκυνά τους Ευρωπαίους.

Ομάδα Αγωνιζομένων Κάγκουρων «Η Κομμένη Εξάτμιση»

Οποιαδήποτε ομοιότητα με την ομάδα «Alitakia me Papakia» δεν επιβεβαιώνεται. Ελπίζουμε οι αγώνες των Αιτωλοακαρνανών κάγκουρων με παπάκια και τα ταξικά αδέρφια τους με το Saxo που καίει κηροζίνη να διεκδικήσουν τον ζωτικό χώρο που τους αναλογεί στην πόλη του Αγρινίου και να συνεχίσουν τις σούζες μέχρι να απελευθερωθεί η αγνή η καγκουριά.

Best of internet