Quantcast
THE STREAM

Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. που λήστεψαν ξένο πολίτη με χολιγουντιανό τρόπο

Τουλάχιστον όταν θα βγουν από τη φυλακή θα τους περιμένει το Λος Άντζελες


THE NEWSROOM · 21 Σεπτεμβρίου 2017

Σενάριο Χόλιγουντ θύμησε η απόπειρα δύο αστυνομικών και ενός 32χρονου συνεργάτη τους να ληστέψουν έναν πλούσιο άντρα από τη Συρία. Οι δυο εφευρετικοί αστυνομικοί σταμάτησαν στην Αττική Οδό το αυτοκίνητου του Σύρου (ο οποίος μόλις είχε φτάσει στην Ελλάδα από τη Γερμανία) και του έκλεψαν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο αυτός μετέφερε νόμιμα.

H ληστεία έγινε στις 5 Φεβρουαρίου αυτού του έτος, τη μέρα που ο 47χρονος άνδρας από τη Συρία έφτασε στην Ελλάδα με πτήση από τη Γερμανία. Δεν είχε πολλή ώρα από τη στιγμή που ξεκίνησε να πάει Αθήνα από Αττική Οδό, όταν τρία άτομα που φορούσαν στολές αστυνομικών τον διέταξαν να σταματήσει. Αφότου σταμάτησε οι άγνωστοι ακινητοποίησαν το αυτοκίνητό του και με την απειλή όπλου τον ανάγκασαν να πάει μέχρι τον Ασπρόπυργο.

Εκεί τον εγκατάλειψαν, αφού πήραν μαζί τους το αυτοκίνητό του και μια τσάντα με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο ανέρχεται σε 280.000 ευρώ και 30.000 δολάρια όπως αναφέρεται. Οι εντερπρενέρς τελικά σύμφωνα με έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ήταν δύο ανθυπαστυνόμοι που υπηρετούν στην Αττική (ένας στην Ασφάλεια Μενιδίου και ένας στη φρουρά της ΓΑΔΑ) και ένας 32χρονος συνεργάτης τους, ο οποίος κάπως τα κατάφερε ήδη να βρεθεί στις εξωτικές φυλακές της Ρωσίας.

 

Η υπόθεση τελικά εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν χτες το απόγευμα και σύμφωνα με απόφαση του αρχηγείου έχουν ήδη βρεθεί σε διαθεσιμότητα και θα ξεκινήσει ΕΔΕ σε βάρος τους. Αν βγουν πάντως θα βρουν γρήγορα δουλειά ως σύμβουλοι σε κινηματογραφικές ταινίες δράσεις, οπότε όλα καλά.

(πηγή)

 

Best of internet