Quantcast
THE STREAM

Όλα καλά: η Eldorado είναι και πάλι μαζί μας

Μένουμε Ελλάδα λέει η καναδική εταιρεία χρυσού


THE NEWSROOM · 21 Σεπτεμβρίου 2017

Τέλος στο θρίλερ βάζει επιτέλους η Eldorado Gold, αφού με σημερινή της ανακοίνωση μας διαβεβαιώνει ότι τελικά της κάνουμε και θα συνεχίσει κανονικά τα έργα της σε Σκουριές, Ολυμπιάδα και Στρατώνι.

Η κυβέρνηση μάλλον δεν ακολούθησε το γνωστό ρητό «αν αγαπάς κάτι, άστο να φύγει» γιατί όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η εταιρεία:

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη με το ΥΠΕΝ. Πέραν αυτού, την προηγούμενη εβδομάδα το ΥΠΕΝ εξέδωσε μια σειρά αδειών ρουτίνας για το έργο της Ολυμπιάδας, οι οποίες εκκρεμούσαν εδώ και πολύ καιρό. Σαν αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων, έχουμε αποφασίσει την προσωρινή αναβολή της απόφασής μας να θέσουμε τα έργα μας στη Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης.

Ωστόσο, ο George Burns, επικεφαλής της Eldorado Gold, δεν παρέλειψε να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εκ νέου αναστολής των εργασιών:

Διατηρούμε το δικαίωμα να θέσουμε τις εγκαταστάσεις μας σε κατάσταση συντήρησης, αν ο διάλογος με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος αποδειχθεί μη επιτυχής.

Ευχαριστούμε κε Burns, ελπίζουμε να μην μας ξαναραγίσετε την καρδούλα.

Best of internet