Quantcast
THE STREAM

Με τις κλωτσιές σκόπευε να διώξει ο Τσίπρας τον Στουρνάρα από την Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα με τον Βαρουφάκη

Σοκαριστήκαμε πάλι και από την αποκάλυψη του Γιάνη και από τα είπα – ξείπα του Αλέξη


THE NEWSROOM · 21 Ιουλίου 2017

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μας ενημέρωσε για πολλοστή φορά για το τι έλεγε προεκλογικά ο Αλέξης και το τι τελικά έπραξε μετεκλογικά, σοκάροντας για μια φορά ακόμα… κανέναν.

«Το πρώτο πράγμα που θα κάνω ως πρωθυπουργός είναι να απαιτήσω την παραίτηση του Στουρνάρα… και αν χρειαστεί, θα τον σύρω από την κεντρική τράπεζα κλοτσηδόν και ουρλιάζοντας» φέρεται να είπε ο σκληρός και αντιμνημονιακός τότε Τσίπρας στον Γ. Βαρουφάκη, σε μία συζήτηση που έγινε, τον Ιούνιο  του 2014, περίπου έξι μήνες πριν τις εκλογές.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, που αποκαλύπτουν τα ΝΕΑ, αναφέρει ο Βαρουφάκης στο βιβλίο του «Adults in the Room», που θα κυκλοφορήσει σύντομα και στα Ελληνικά.

«με αυτή τη φράση αντέδρασε ο Αλέξης Τσίπρας, τον Ιούνιο του 2014 όταν ο ίδιος του εξήγησα τα σχέδια στραγγαλισμού της επερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούσα ότι εξυφαίνονταν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Εκείνη τη στιγμή, ο Αλέξης θύμωσε…».  Γράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης και εμείς τσουτσουριάζουμε φέρνοντας στο μυαλό μας την εικόνα του triggered Τσίπρα.

Στο επεισόδιο, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ήταν παρόντες, οι κ. Δραγασάκης, Σταθάκης, Τσακαλώτος και Παππάς, με τον τελευταίο μάλιστα να προτείνει «ακόμα πιο δραστικές λύσεις» για την περίπτωση Στουρνάρα σε σύγκριση με το ξέσπασμα του κ. Τσίπρα. Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε ποιες μπορεί να ήταν οι «δραστικές λύσεις», άλλα μπορεί ο Γιάνης να μας ρίχνει cliffhanger για το επόμενο του βιβλίο.

Μέχρι να κυκλοφορήσει και στα ελληνικά το βιβλίο του πρωην υπουργού των οικονομικών, το μόνο κομμάτι του βιβλίου που δεν θα έχει δημοσιευτεί στον ελληνικό τύπο, θα είναι το οπισθόφυλλο του.

 

Best of internet