Quantcast
THE STREAM

Η Ηριάννα κάνει την πρώτη της δήλωση μετά την απόρριψη της αναστολής

Την ίδια στιγμή οι ψευδείς ειδήσεις (οι οποίες στρέφονται εναντίον της) δίνουν και παίρνουν


THE NEWSROOM · 20 Ιουλίου 2017

Συνεχίζεται η εξέλιξη της πολύκροτης υπόθεσης της 29χρονης Ηριάννας Β.Λ.. Η διδακτορική φοιτήτρια έκανε την πρώτη της δήλωση μετά την απόρριψη της αίτησης αναστολής της πρωτόδικης ποινής από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας. Η κοπέλα ευχαριστεί όσους της συμπαραστέκονται και βάλλει κατά των δικαστηρίων που αποφασίζουν χωρίς λογική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα, τρεις μέρες μετά το δικαστήριο της 17ης, παραμένω κρατούμενη για πεντηκοστή μέρα ως αποτέλεσμα της μη αναστολής μιας απόφασης που «στηρίχτηκε» σε ανύπαρκτα στοιχεία και επιχειρήματα που δεν αντέχουν στη λογική.

Η πραγματικότητα όμως δεν μπορεί να καλύπτεται επ’ άπειρον από σαθρά σκεπτικά που κοστίζουν μια ζωή, ακόμη μια φορά.

Παρόλα αυτά το μόνο που κρατάω είναι η εικόνα μιας ασφυκτικά γεμάτης αίθουσας. Ο κόσμος που ήταν δίπλα μου τη Δευτέρα μου δίνει δύναμη ώστε να μη λυγίσω μέχρι και την αποκατάσταση του αυτονόητου.

Προς το παρόν δεν έχω παρά να ευχαριστήσω όλους εκείνους που από την πρώτη μέρα υψώνουν φωνή και ανάστημα στο όνομα της αλήθειας και με τον δικό του τρόπο ο καθένας στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει εμένα και τους δικούς μου στον αγώνα που δίνουμε.

Δύναμη και αγάπη μέχρι το τέλος.»

Ηριάννα Β.Λ.

Στο μεταξύ, ενώ η κυβέρνηση έχει αποφασίσει για δικούς της λόγους να κάνει κριτική στην απόφαση του δικαστηρίου (εντασσόμενη στη συνολική της αντιπαράθεση με τους δικαστικούς αυτή την περίοδο), η αντιπολίτευση έχει υιοθετήσει την απόφαση. Αυτό φάνηκε από την τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη:

Πέρα από αυτές τις υπόνοιες, μια αρκετά γελοία τροπή πήρε η υπόθεση τις τελευταίες δυο ημέρες. Μια “είδηση” άρχισε να κυκλοφορεί, η οποία πρόλαβε να διαδοθεί αρκετά πριν καταρριφθεί.

Η είδηση είναι ότι η Ηριάννα (το ένα της επώνυμο είναι Βασιλειάδη) έχει συγγένεια με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη:

Η τελευταία πληροφορία ότι η Ηριάννα Βασιλειάδου είναι συγγενής του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, σας λέει τίποτα;…

Posted by Elia Zervou on Dienstag, 18. Juli 2017

Η περίφημη πληροφορία που διακινήθηκε είναι ψευδής. Την αρνήθηκε τόσο ο συνήγορος της Ηριάννας Β.Λ. Θεόδωρος Μαντάς όσο και ο ίδιος ο Γιώργος Βασιλειάδης με δήλωσή του. O υφυπουργός έκανε κι αυτός κριτική στην καταδικαστική απόφαση με την ευκαιρία της δήλωσής του:

«Το γεγονός ότι δεν έχω συγγενική σχέση με την Ηριάννα Β. Λ. δεν κάνει την απόφαση για παραμονή της στη φυλακή λιγότερο προβληματική. Όσοι επιχειρούν στην πλάτη ενός ανθρώπινου δράματος που είναι σε εξέλιξη, να αποκομίσουν πολιτικά ή αλλά οφέλη, είναι χυδαίοι»

H δεύτερη ψεύτικη είδηση των ημερών που διακινείται είναι ότι το διπλό επώνυμο της Ηριάννας Β.Λ. διατηρείται κρυφό ή συγκαλύπτεται από κάποιον ή κάποιους. To υποστήριξε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδας Γρηγοράκος:

«Λέγομαι Λεωνίδας Γρηγοράκος. Έχει αναστατώσει το πολιτικό σύστημα μια ανώνυμη Ηριάννα. Εγώ θέλω και το επώνυμο, όφειλε η δικαιοσύνη να μας το έχει δώσει.

Επειδή εγώ είμαι ψαγμένος, για μένα η κυρία έχει καταδικαστεί και θέλω το όνομά της, δεν θέλω αυτή η κυρία να είναι ανώνυμη, το όνομά της μπορεί να μου κάνει συνειρμούς»

Στην πραγματικότητα έχει δημοσιοποιηθεί χρόνια πριν, τον Ιανουάριο του 2013 πιο συγκεκριμένα.

Τότε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης της ΝΔ Νίκος Δένδιας είχε εκδώσει non paper με τις περιπτώσεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία, με το οποίο παρενέβαινε για να πιέσει τα δικαστήρια να κινηθούν στην κατεύθυνση των διώξεων.

πηγές: (1, 2, 3, 4)

Best of internet