Quantcast
THE STREAM

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Ηριάννα έξω από το Εφετείο

Σήμερα εκδικάζεται στο Εφετείο Αθηνών η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής της διδακτορικής φοιτήτριας


THE NEWSROOM · 17 Ιουλίου 2017

Σήμερα εκδικάζεται από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας η αίτηση που έχει υποβάλει η Ηριάννα Β Λ για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Η τύχη της Ηριάννας, της διδακτορικής φοιτήτριας που καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη με μοναδικό στοιχείο ένα (λειψό) δείγμα DNA αναμένεται να κριθεί σήμερα.

Φωτογραφία:George Vitsaras / SOOC

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ηριάννα Β.Λ. έξω απο το Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως, στις 17 Ιουλίου, 2017 Φωτογραφία:George Vitsaras / SOOC

Φωτογραφία:George Vitsaras / SOOC

Πλήθος κόσμου στέκεται στο πλευρό της 29χρονης, ενώ συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιείται έξω από το Εφετείο από τις 9 το πρωί, ως συνέχεια της μαζικής συγκέντρωσης συμπαράστασης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος το βράδυ της Παρασκευής, με κεντρικό σύνθημα «Στις 17 Ιούλη παίρνουμε την Ηριάννα πίσω», ενώ λίγο μετά τις 09.00 η αίθουσα του δικαστηρίου γέμισε ασφυκτικά με συγγενείς, φίλους και συμφοιτητές της Ηριάννας και του Περικλή.

Υπενθυμίζεται πως η Ηριάννα καταδικάστηκε από το Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης επειδή διατηρούσε σχέσεις με νεαρό που είχε συλληφθεί ως εμπλεκόμενος με την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Η καταδίκη στηρίχθηκε αποκλειστικά στη μερική ταυτοποίηση γενετικού υλικού της κατηγορούμενης πάνω σε γεμιστήρα όπλου, αποδεικτικό στοιχείο που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει κριθεί αρκετό για να τεκμηριώσει ανάλογη απόφαση και ενώ ο σύντροφός της αθωώθηκε από το πρωτόδικο κιόλας δικαστήριο.

 

Πηγή: ΕΦΣΥΝ

Best of internet