Quantcast
POLITIX

Όλη η υπόθεση Μιχάλη Ζαφειρόπουλου σε 7 ζουμερά infographics

Τα πάρτυ στη Μύκονο, τα 250 εκατομμύρια ευρώ από το Δημόσιο και οι πληρωμένοι δολοφόνοι


Κώστας Αρβανίτης · 2 Νοεμβρίου 2017

Δε χρειάστηκε πάνω από πέντε λεπτά για να βρουν διάφορα φωτεινά μυαλά ποιος κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου (από τον καναπέ τους με οδηγό τα επεισόδια της 10ης Εντολής). Πρώτο και καλύτερο ήταν το σενάριο των αναρχικών hitmen, με τη λαμπρή εξήγηση πως το γραφείο του βρίσκεται κοντά στα Εξάρχεια να κόβει την ανάσα.

Μετά ήρθαν σιγά σιγά οι αποκαλύψεις πως ο Ζαφειρόπουλος (ο οποίος είχε και φιλοδοξίες να είναι πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών) είχε για πελάτες άτομα που ζούσαν τη ζωή τους υπερβολικά έντονα, τα οποία είχαν για παρέα μερικούς ακόμη πιο ευχάριστους χαρακτήρες, όπως επιτυχημένους εντερπρενέρ σε διάφορες πέραν του νόμου δραστηριότητες και επαγγελματίες με διάφορες ασυνήθιστες ειδικότητες.

Με το λαμπρό παράδειγμα δαπίτικου επιχειρείν που ήταν η υπόθεση της Energa / Hellas Power να βρίσκεται στον πυρήνα της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, κατά τα άλλα ανθρώπου της υψηλής κοινωνίας, ας δούμε τι ξέρουμε στα σίγουρα:

Αντικειμενικά υπάρχουν τόσες ενδείξεις για σχέσεις των Εξαρχείων, του αντιεξουσιαστικού χώρου ή κάποιου τσαμπουκά σε πάρτυ στο Στρέφη με τη δολοφονία όσες και φανέλες του Παναθηναϊκού στο πέταλο του Καραϊσκάκη.

Αντίθετα έχουμε δικηγόρους με πρόσωπο στην κοινωνία, τολμηρούς επιχειρηματίες που ίσως παραείναι τολμηροί και τύπους με όπλα. Μπορείς να φτιάξεις μια ωραία βαλκανική noir ταινία με όλα αυτά πάντως.

Είναι γεγονός πως η πλατεία Εξαρχείων είναι κοντά στο γραφείο του Ζαφειρόπουλου, αλλά όχι πιο κοντά από τον Άρειο Πάγο, τη ΓΑΔΑ, τη Λεωφόρο ή το πατσατζίδικο “το Αυτόφωρο”.

Τον παλιό καλό καιρό, πριν κάτι πουριτανοί δικαστές αποφασίσουν να τιμωρήσουν τους Φλώρο, Μηλιώνη και το παρεάκι τους, στο socializing τους έσκαγε όλος ο καλός ο κόσμος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ με τον hoax παππού, Εύα Καϊλή φωτογραφήθηκε με τον ταλαντούχο εντερπρενέρ.

Όλοι έχουν δικαίωμα σε ένα καλό δικηγόρο, εκτός αν είναι φραγκάτοι με τα λεφτά των ηλίθιων που πληρώνουν φόρους, οπότε έχουν δικαίωμα στο να έχουν δικηγόρο το Μάκη Βορίδη. Η Δικαιοσύνη είναι τυφλή συντρόφισσες και σύντροφοι.

Η υπόθεση της Energa – Hellas Power ήταν ακόμη πιο glamorous γιατί οι Μηλιώνης – Φλώρος έτρωγαν τα λεφτά του δημοσίου με τρόπο που ανάγκασε τους άραβες να φέρουν καμήλες στο Nammos για να τους ξεπεράσουν. Ο δύστυχος Φλώρος μπήκε μέσα, αλλά ο Μηλιώνης (ελάχιστα πιο διακριτικά) ήταν πάλι στη Μύκονο για parties το καλοκαίρι, σίγουρα με λεφτά που του έδωσε η νονά του.

Η τρύπα στα ταμεία του κράτους από τις μπίζνες των δύο παιχταράδων φαίνεται πως ήταν γύρω στα 256 εκατομμύρια ευρώ. Από εκεί προέκυψε η συγκινητική πρωτοβουλία των κατηγορούμενων επιστρέψουν αρκετά λιγότερα από τα μισά από μόνοι τους (να’στε καλά ψυχούλες), με σκοπό να έχουν μια ευνοϊκή μεταχείριση.

Το δικαστήριο τελικά εκτίμησε τη γενναιοδωρία τους και οι ποινές ήταν αρκετά light. Ευτυχώς μόλις από τρεις από τους έντεκα θα ζήσουν αυτή τη φρικτή εμπειρία που λέγεται φυλακή, ενώ και οι άλλοι την έβγαλαν με πρόστιμα που δείχνουν κατανόηση και αναστολές. Όχι διαμαρτυρίες παρακαλώ, έχετε διαβάσει ποτέ τους Άθλιους του Βίκτωρος Ουγκό;

 

Best of internet