Quantcast
POLITIX

Πέντε υπερήφανες στιγμές εθνικής υπερηφάνειας από τη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ρατσισμός, σεξισμός και μπέρμπερι στη φετινή επέτειο


Κορίνα Πετρίδη · 30 Οκτωβρίου 2017

Γενικά μιλώντας, όσοι είμαστε πολίτες αυτής της χώρας δύσκολα μπορούμε να ανακαλέσουμε όλες εκείνες τις φορές που νιώσαμε αγνή υπερηφάνεια για την πατρίδα μας.  Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι συνήθως μία καλή στιγμή για να αποδείξουμε την ηθική ανωτερότητα του λαού μας, ενός λαού που, όπως θα θυμάστε, φημίζεται ήδη από την αρχαιότητα για τη φιλοξενία και το φιλότιμό του- και αυτός είναι ο λόγος, όπως, επίσης, θα θυμάστε, που αυτή η λέξη συναντάται μόνο στην ελληνική.  Όλα αυτά είναι γνωστά και γι’ αυτό θεωρούμε άσκοπο να σας κουράζουμε με αυταπόδεικτες αλήθειες. Έτσι, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε μόνο πέντε στιγμές από τη φετινή επέτειο του «ΟΧΙ» που θα έκαναν οποιοδήποτε Ευρωπαίο να νιώσει ένα μηδενικό μπροστά στο σύγχρονο ελληνικό μεγαλείο.

Ο Αμίρ αν και σημαιοφόρος, κρατά την ταμπέλα του σχολείου

Ο 11χρονος Αμίρ είναι πρόσφυγας από το Αφγανιστάν και μένει στη Δάφνη. Eνόψει της επετείου, ο Αμίρ κληρώθηκε φέτος να κρατά τη σημαία. Αυτό μάλλον δυσαρέστησε το διευθυντή του 6ου δημοτικού σχολείου στη Δάφνη, με αποτέλεσμα να δώσει στο μαθητή ταμπέλα με το όνομο του σχολείου αντί σημαίας. Μάλιστα, θεώρησε σωστό παιδαγωγικά να πει ψέματα για να δικαιολογήσει την απόφασή του, προφασιζόμενος ότι ο μαθητής είχε αρνηθεί να μπει με τη σημαία σε χριστιανική εκκλησία, κάτι που αρνείται ο ίδιος και η οικογένειά του.  Ο Αμίρ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πριν την παρέλαση: ««Εγώ δεν ήμουν ενήμερος ότι συμμετείχα στη διαδικασία, απλά μου είπαν ότι βγήκε το όνομά μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παρελάσω μαζί με τους συμμαθητές μου». Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την υπόθεση και ότι θα εκδώσει σήμερα, Δευτέρα, ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό.

 

Ο Τύπος κερνάει σεξιστικό εμετούλη για την εμφάνιση μίας δασκάλας στο Ναύπλιο

Κάθε χρόνο, δίπλα στα ιστορικά αφιερώματα για την επέτειο του «ΟΧΙ» θα έχετε παρατηρήσει ότι μοστράρουν φωτογραφίες από έφηβες μαθήτριες που «προκάλεσαν» με την εμφάνισή τους, ενώ όλοι οι ειδικοί σπεύδουν να υπολογίσουν το ακριβές μήκος της φούστας τους.  Η σεξουαλικοποίηση των σωμάτων έφηβων κοριτσιών δεν έξελειψε φυσικά ούτε φέτος, αντιθέτως ενισχύθηκε με «ρεπορτάζ» για εκπαιδευτικό στο Ναύπλιο που τόλμησε να φορέσει ρούχο της αρεσκείας της. Ενδεικτικά το Newsit έγραψε ότι «Η δασκάλα φορούσε μαύρο μίνι φόρεμα με χρυσή λεπτομέρεια και έδειχνε να το διασκεδάζει», το Πρώτο Θέμα σημείωσε πως «Κάποιοι την χλεύασαν θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη ενδυματολογική επιλογή ξεπερνούσε τα όρια του κιτς. Υπήρχαν δε και κάποιοι που την χαρακτήρισαν προσβλητική. Και υπήρχαν και άλλοι που αποθέωναν με τα σχόλια τους την εκπαιδευτικό θεωρώντας ότι η εμφάνιση της όχι μόνο δεν προσβάλει την εθνική μας επέτειο αλλά προσφέρει και έναν ξεχωριστό τόνο σε μια καθιερωμένη και μονότονη εκδήλωση», ενώ το Star.gr το σχολίασε κάπως έτσι: «Στην παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τα βλέμματα όλων τράβηξε μια δασκάλα, η οποία έμοιαζε σα να έχει ντυθεί για βραδινή έξοδο!». Το θέμα πήρε τέτοιες διαστάσεις, ώστε ορισμένα μέσα να επισυνάπτουν στα άρθρα τους ό,τι φωτογραφία είχε αναρτήσει η εκπαιδευτικός στους προσωπικούς της λογαριασμούς, ενώ κάποια άλλα διεξήγαγαν έρευνα για να εντοπίσουν την προέλευση του φορέματος. Η δασκάλα που κατά το Νewsit «έδειχνε να το διασκεδάζει», δήλωσε αργότερα:

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τον λόγο που έγινε τόσος ντόρος σχετικά με την εμφάνιση μου στην παρέλαση […] Ούτε καν το φανταζόμουν ότι ο κόσμος θα ασχολείτο με τι φόρεμα έχω επιλέξει να βάλω στην παρέλαση. Είναι αδιανόητο.

Χρυσαυγίτες τραμπουκίζουν αλβανίδα μαθήτρια στη Σαντορίνη

Την ώρα που το φόρεμα της δασκάλας μονοπωλούσε το ενδιαφέρον, είκοσι τραμπούκοι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε αλβανίδα μαθήτρια, επειδή το σχολείο της επέτρεψε να κρατά την ελληνική σημαία. Οι δράστες, που φορούσαν μπλουζάκια με την επιγραφή «Hellas Ultras» τελικά κατάφεραν να ακυρώσουν την παρέλαση. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου φοβούμενοι ότι μπορεί να χτυπήσει κάποιο παιδί σχημάτισαν αλυσίδα, κάποιοι γονείς τους αποδοκίμασαν ενώ υπήρχαν οικογένειες που αποχώρησαν από το σημείο. Σήμερα, σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σαντορίνης δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης.

 

Δημόσιος υπάλληλος ντύνεται αστυνομικός για να στείλει φωτογραφίες στε συγγενείς του στον Καναδά

Προχωρώντας σε μία πιο δροσερή είδηση, υπάλληλος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μεθυσμένος από τα πατριωτικά αισθήματα, αποφάσισε να σκάσει σε παρέλαση φορώντας αστυνομική στολή. Σύμφωνα με το Βήμα, Η Αστυνομία κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά όταν συνειδητοποίησε ότι μεταμφιεσμένος έβγαζε ασταμάτητα σέλφιζ, προκειμένου να τις στείλει σε συγγενείς του στον Καναδά. Μόνο αγάπη για τους ανθρώπους που δεν σταματούν να ονειρεύονται.

Η Λαμία παρελαύνει με μπέρμπερι

Αυτό δεν μας ενόχλησε καθόλου, ίσα-ίσα το βρήκαμε χαριτωμένο.

Best of internet