Quantcast
POLITIX

10 ατράνταχτες αποδείξεις ότι βρισκόμαστε στο 1946 και ο Ψυχρός Πόλεμος μόλις αρχίζει

Δεν έχουμε προσαρμοστεί ακόμη από τις διακοπές και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πυρηνικό ολοκαύτωμα


Κώστας Αρβανίτης · 22 Αυγούστου 2017

Aν κάποιος έπεφτε σε κώμα μια random στιγμή των καλύτερων ημερών του Ψυχρού Πολέμου (την Κρίση των Πυραύλων, την Κρίση του Σουέζ, όποια θέλετε) και ξύπναγε τον Αύγουστο του 2017 μπορεί να μην καταλάβαινε τι παίζει με το Ντεσπασίτο, αλλά θα αισθανόταν σίγουρα μια περίεργη οικειότητα: Η πολιτική σκηνή της χώρας μας και από κοντά τα social media είναι βυθισμένα σε ένα debate που ζει την πιο ζεστή νοστάλτζια για τις εποχές που οι υπερδυνάμεις απειλούσαν να κάνουν η μία την άλλη στάχτη και Burberry.

Η όλη συζήτηση ξεκίνησε Νέο από την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να δεχτεί την πρόσκληση της Εσθονίας, προεδρεύουσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε συνέδριο με τίτλο: «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα». Η κυβέρνηση μιλά για θεωρία των δύο άκρων, αντικομμουνιστικό περιεχόμενο και εξίσωση του κομμουνισμού με το ναζισμό ενώ η ΝΔ της την έπεσε με τα αναμενόμενα, λέγοντας σε ανακοίνωση πως “Ο Ναζισμός και ο Σταλινισμός είναι σκοτεινές περίοδοι της ευρωπαϊκής ιστορίας“.

Αυτή η κόντρα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους υποστηρικτές των δύο κομμάτων και πήρε φωτιά στο διαδίκτυο, γιατί είναι ωραία να βλέπεις για λίγο τον Τσίπρα σα Στρατάρχη Ζούκοφ και τον Κούλη σαν Ουίνστον Τσόρτσιλ και στο κάτω κάτω είναι τέλη Αυγούστου και κανείς δεν έχει τι να κάνει. Το μόνο πρόβλημα στο όλο πάρτι είναι αν το παίρνεις στα σοβαρά γιατί είναι 100% μούφα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν είναι κομμουνιστικό κόμμα και δεν έχει σκοπό να επαναλάβει τον κομμουνισμό της ΕΣΣΔ ή οποιονδήποτε άλλον και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα το πρώτο εξάμηνο που κυβέρνησε όταν αρνήθηκε όχι τις Θέσεις του Απρίλη του Λένιν, αλλά το φτωχό προεκλογικό του πρόγραμμα. Όλα αυτά τα ξέρει πολύ καλά και η αντιπολίτευση, απλά κουβέντα να γίνεται σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο = μήπως πειστεί και κανένα κορόιδο.

Το ματσάκι αυτό εξυπηρετεί ιδεολογικά και ψηφοθηρικά τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ ταυτόχρονα, καθώς είναι μια διαμάχη που μπορούν να κάνουν χωρίς κόστος για να φανούν σταυροφόροι της ιδεολογίας τους στο κοινό: Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ να παριστάνει τον Κόκκινο Στρατό στο αγανακτισμένο από τα μνημόνια αριστερό κοινό του και η δε ΝΔ να βρει ένα σημείο διαφοροποίησης με το κόμμα του Τσίπρα το οποίο θα κάνει στην άκρη ότι τα δυο κόμματα έχουν πάρει (και θα πάρουν στο μέλλον) τις ίδιες μίζερες επιλογές: Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Επειδή όμως όλος αυτός ο θίασος μπορεί να τους πάρει ταμείο, η ηθοποιία συνεχίζεται ακάθεκτη: Κάπως έτσι έχουμε φτάσει τις τελευταίες 30 μέρες μέσα στο κατακαλόκαιρο να ζούμε σε μια παρωδία της πιο αγχωτικής περιόδου για την ανθρωπότητα. Ταυτόχρονα, υπάρχουν ενδείξεις εντός της χώρα και διεθνώς ότι ίσως όντως να ζούμε ένα πραγματικό Dr. Strangelove και απλά χαζεύουμε ανικανοί να κάνουμε οτιδήποτε καθώς οι ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ ετοιμάζονται να καταστρέψουν τον κόσμο ενώ ο ύμνος της δεύτερης παίζει στο background.

Ποιες είναι αυτές οι ενδείξεις;

Αντιφασίστες πολεμούν φασίστες στους δρόμους των ΗΠΑ

O ηγέτης μιας μυστηριώδους κομμουνιστικής χώρας της Άπω Ανατολής απειλεί τις ΗΠΑ με πυρηνικό ολοκαύτωμα

Πρώην υπουργός παιδείας χώρας κοντά στο σύμφωνο της Βαρσοβίας εξισώνει τα εγκλήματα ναζιστών και κομμουνιστών

Εφημερίδα του δημοκρατικού κέντρου της Ελλάδας βγαίνει με αυτό το εξώφυλλο κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου απέναντι στη σταλινική απειλή

To NΑΤΟ κάνει ασκήσεις στη Λιθουανία και η Ρωσία απαντά εντός του μήνα μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις σε σύμμαχο χώρα.

Έκλειψη ηλίου πάνω από όλες τις ΗΠΑ ξανά μετά από 99 χρόνια

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ την κοιτάει χωρίς κανένα φόβο σα να ξέρει κάτι παραπάνω

 

Ένα μουστάκι που θυμίζει την Ερυθρή Αυτοκρατορία ανατέλλει πάνω από την Ελλάδα

Αφού οι τροχιές των διηπειρωτικών πυρηνικών πυραύλων διασχίσουν την ατμόσφαιρα και από την ανθρωπότητα δε μείνει πια τίποτε να τη θυμίζει, πλαστικά φούξια πουλιά κληρονομούν τη Γη. Αμήν.

 

 

Best of internet