Quantcast
POLITIX

Με καφρίλα βυζαντινού αυτοκράτορα προτείνει να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία ο Τραμπ

Η φανταστική ιστορία που έδωσε ιδέες στον πορτοκαλί πρόεδρο είναι εμπνευσμένη από τον Βασίλειο B’ το Βουλγαροκτόνο


Κώστας Αρβανίτης · 18 Αυγούστου 2017

O πρόεδρος Τραμπ σίγουρα δεν παίρνει καθόλου το χρόνο του για να μιλήσει, πάντα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στo Twitter (ανακοινώνει και τις πολιτικές αποφάσεις των ΗΠΑ εκεί). Αυτή τη φορά, το θέμα ήταν η τρομοκρατική επίθεση που συγκλόνισε χτες τη Βαρκελώνη, όταν οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητο του πάνω σε πλήθος αφήνοντας πίσω του δεκάδες νεκρούς.

Ο Τραμπ χρησιμοποιώντας την κρυστάλλινη σφαίρα του ανακοίνωσε πως πρόκειται για ισλαμική τρομοκρατία πριν καταλήξουν εκεί οι Ισπανοί (καθόλου απίθανο προφανώς) και τουίταρε την άποψή του επί του θέματος. Η άποψη αυτή είναι “Κάντο σαν τον αμερικανό στρατηγό Πέρσινγκ” και το έχει αναφέρει πολύ πιο αναλυτικά σε μια ομιλία το πριν γίνει πρόεδρος:

O στρατηγός Τζον “Μπλακ Τζακ” Πέρσινγκ αναφέρεται από τον πορτοκαλί πρόεδρο για τον τρόπο με τον οποίο υποτίθεται πως κατέστειλε την εξέγερση των μουσουλμάνων Μόρο στις Φιλιππίνες στις αρχές του 20ου Αιώνα. Οι (ντόπιοι) Μόρο φυσικά δεν ήταν τρομοκράτες και αυτό για το οποίο πάλευαν ήταν να μη γίνουν αποικία των ΗΠΑ αφού οι Φιλιππίνες έγιναν ανεξάρτητες από την Ισπανία, αλλά ψιλά γράμματα για τον Ντόναλντ.

Τέλος πάντων το στόρι είναι ότι ο Πέρσινγκ τελείωσε μαζί τους τσακ μπαμ εκτελώντας 49 από 50 αιχμαλώτους. Για να γίνει ακόμη πιο Τραμπ-ική η ιστορία, ο στρατηγός διέταξε να πυροβολήσουν τους 49 με σφαίρες βουτηγμένες στο αίμα ή λίπος γουρουνιού, τους έθαψαν μαζί με άντερα γουρουνιού τοποθετημένους έτσι ώστε να μη μπορούν να δουν τη Μέκκα από το υπερπέραν και στο τέλος άφησαν τον ένα ελεύθερο ώστε να πάει να πει την ιστορία στους άλλους αντάρτες.

Ο στρατηγός Τζον Πέρσινγκ

Καμία έκπληξη, ο Τραμπ που έχει υποστηρίξει διάφορα βασανιστήρια στο παρελθόν για πολεμικούς σκοπούς ψήνεται με εκτελέσεις αιχμαλώτων και άλλα εγκλήματα πολέμου σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης (και η κακομεταχείριση των νεκρών είναι τέτοιο) επειδή είναι σκληρός president. Επίσης καμία έκπληξη, όλη η ιστορία είναι ψεύτικη και ο πρόεδρας τη διάβασε κάπου στο Ίντερνετ.

Όπως αποδεικνύει το Snopes, η ιστορία κυκλοφορεί εδώ και χρόνια στο Ίντερνετ ειδικά μετά την 11η Σεπτεμβρίου, έχει παίξει πχ σε ισραηλινά μέσα για να δικαιολογήσει την κακομεταχείριση Παλαιστίνιων και έχει διάφορες παραλλαγές (οι αιχμάλωτοι γίνονται πχ 12). Δεν υπάρχει παρόλα αυτά καμία πηγή που να επιβεβαιώνει την ιστορία, παρότι οι ΗΠΑ έκαναν φρικτά πράγματα εκεί ο ίδιος ο Πέρσινγκ για πρακτικούς λόγους δεν ήθελε να υποδαυλίσει το θρησκευτικό φανατισμό των αντιπάλων του και η ιστορία με το αίμα προέρχεται από μια ταινία με τον Γκάρι Κούπερ.

Τρεις αντάρτες Μόρο κρεμασμένοι

Στρατιώτες των ΗΠΑ ποζάρουν με πτώμα ντόπιων, μεταξύ άλλων και γυναικόπαιδα

Αυτό που είναι πολύ πιθανόν όμως, είναι η έμπνευσή της να έρχεται από το μακρινό παρελθόν. Το παρελθόν της ανθρωπότητας έχει μεγάλο αρχείο πολεμικής βαρβαρότητας και ένα από αυτά τα στιγμιότυπα ανήκει στη γνώριμή μας Βυζαντινή ιστορία.

Όλοι μάλλον έχουμε ακούσει για τον αυτοκράτορα Βασίλειο Β‘, τον λεγόμενο και Βουλγαροκτόνο. Ο συγκεκριμένος σκληρός αυτοκράτορας έμεινε διαβόητος στους εχθρούς του για το ό,τι έκανε στους Βούλγαρους αιχμαλώτους του αφού τους συνέτριψε στη μάχη του Κλειδίου τον Ιούλιο του 1014.

Oι Βυζαντινοί κατατροπώνουν τους Βούλγαρους στο Κλειδί

Σύμφωνα με τους χρονογράφους της εποχής, ο Βασίλειος διέταξε να τυφλωθούν 99 στους 100 από τους κάπου 15.000 αιχμαλώτους και ο 1 να μείνει μονόφθαλμος για να τους οδηγήσει πίσω στα σπίτια τους. Λέγεται ότι ο τσάρος Σαμουήλ της Βουλγαρίας έπαθε έμφραγμα λίγες μέρες αφότου είδε το φρικτό θέαμα και παρότι όλη η ιστορία ελέγχεται σήμερα για το πόσο ακριβής είναι, ο Βασίλειος κέρδισε τη φήμη του πολύ σκληρού τύπο της εποχής του και υπέταξε τελικά τη Βουλγαρία.

Η σύνοψη της ιστορίας μας λοιπόν είναι ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ καλεί σε εγκλήματα πολέμου από το Twitter του επηρεασμένος από μια φανταστική ιστορία, εμπνευσμένη από μια από πιο βάναυσες πράξεις της ιστορίας του Βυζαντίου.

 

Best of internet