Quantcast
POLITIX

Τα 10 πιο άθλια λογότυπα κομμάτων που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και προσπαθούμε να ξεχάσουμε

Σήματα κομμάτων που θα ωθούσαν στον αλκοολισμό κάθε γραφίστα που σέβεται το επάγγελμα του


 

Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πια, ο ήλιος ο Πράσινος ο ήλιος που ανατέλλει έπαψε να μας οδηγεί. Στην θέση του «ηλίου της αλλαγής» που ενέπνευσε γενιές Ελλήνων από τις 3 Σεπτέμβρη του 1974 και μετά, μπήκε ένα απρόσωπο σηματάκι με 5 χρωματιστά πρόσωπα τα οποία Ω ΘΕΟΙ φέρουν τα χρώματα του λογοτύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια γραμμή που θυμίζει την ραφή του κρανίου του Φρανκενστάιν τα διαπερνάει. Καταλάβαμε ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε όνομα κάπως σαν τον Νέο Πανιώνιο, για να γλιτώσει με την μετονομασία το κόμμα από τα χρέη και να μην συνεχίσει να παίζει μπάλα στα γήπεδα της 3 εθνικής που την έφεραν τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών.  Το ΠΑΣΟΚ είχε επιχειρήσει ξανά προ πενταετίας να λανσάρει εκμορντενίσει τον ιστορικό πράσινο ήλιο, καταφέρνοντας αυτό:

Το λογότυπο του κόμματος που κάποτε λεγόταν ΠΑΣΟΚ και τώρα ονομάστηκε «Δημοκρατική Συμπαράταξη» είναι τόσο αδιάφορα αδιάφορο, που μας έφερε στο μυαλό όλα τα αδιάφορα, άσχημα λογότυπα που κατά καιρούς έχουμε δει να παρουσιαζονται από τα ελληνικά κόμματα. Όλα τα λογότυπα που η έλλειψη δημιουργικότητας που τα διακατέχει, είναι ικανή να τυφλώσει κάθε ευσυνείδητο γραφίστα εκεί έξω.

Ας δούμε ένα τοπ 10 εκτρωματικών ελληνικών λογότυπων που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρονια

1. ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ

Δεν ψάξαμε να βρούμε τι απέγινε η βραχύβια «Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας». Το βαρύ και ασήκωτο λογότυπο της όμως ακόμα προκαλεί ρίγη τρόμου στην γραφιστική κοινότητα της χώρας.

 

 

 

2. Πυρίκαυστος Ελλάδα

Άλλο ένα από τα κόμματα που έφαγε η μαρμάγκα. Η κίνηση πολιτών του Κώστα Ζουράρι, υφυπουργού παιδείας, ερευνάς και θρησκευμάτων, ιδρύθηκε το 2012 και έπαψε να ανανεώνει την σελίδα του στο διαδίκτυο το 2014.  Το λογότυπο δείχνει δυο ανθρωπάκια να κάνουν hi-5, αγκαλιάζοντας μια φλόγα. Τι άλλο να προσθέσουμε;

«Θέλουμε κατάληψη εξουσίας, οτιδήποτε λιγότερο θα ήταν γελοίο» Ειχε δηλωσει το 2013 ο Ζουραρις, μετά από λίγο πήρε ένα υπουργείο και η «Πυρίκαυστος Ελλάδα» μας άφησε μόνο με το γελοίο λογότυπο της.

 

3. Νέα Δεξιά

Το κόμμα του Φαήλου Κρανιδιώτη, κατάφερε μέσα σε μια μέρα να γίνει διάσημο σε όλη την Ελλάδα, λόγω του λογότυπου του.

Το οποίο ο Φαήλος αγόρασε με 5 δολάρια από το ίντερνετ.

 

4. Εθνική Ενότητα

Το κόμμα που ίδρυσε το 2016 ο Γιώργος Καρατζαφέρης, παρέα με τον Τάκη Μπαλτάκο, έχει αυτό το λογότυπο.

Που μάλλον το σχεδίασε κάποιος  για την χούντα το 1967, άλλα τελικά προτιμήθηκε το λογότυπο με τον φαντάρο και τον φοίνικα.

 

5. ΡΙΖ.Ε.Σ

Ο  Μπαλτάκος πριν ανέβει κατηγορία και πάει στον Γιώργο Καρατζαφέρη, ήταν μέλος στις ΡΙΖ.Ε.Σ (Ριζοσπαστικός, Εθνικός, Συναγερμός).

Άλλα την έκανε με γοργά βήματα, ίσως γιατί δεν ήταν αρκετά ΕΛΛΗΝΙΚΟ το λογότυπο του κόμματος, με τον ελεεινό, μισό, ιωνικό, κίονα που στάζει.

 

6. Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος

Το κόμμα που ίδρυσε το 2013 ο Νίκος Νικολόπουλος, έχει σύμφωνα με τον ίδιο τις ιδρυτικές αρχές της «Νέας Δημοκρατίας». Εκτός από αυτό, έχει και για λογότυπο, μια κακή αντιγραφή του παλιού κλασσικού λογότυπου της Ν.Δ

7. Ώρα αποφάσεων

Η κίνηση των εκσυγχρονιστικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, Διαμαντοπούλου και Ραγκούση είχε αυτό το λογότυπο

Καμιά απορία γιατί ο Ραγκούσης άφησε την «Ώρα Αποφάσεων» να γυρίσει στην αγκαλιά της Φώφης.

 

8. Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό

Ένας all star ακροδεξιός σχηματισμός που ίδρυσε ο Βύρωνας Πολύδωρας και έχει την τιμή να έχει για στελέχη του τον πρόεδρο του «Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος» Νίκου Νικολόπουλου και τον πρόεδρο του κόμματος ΠΑ.ΤΡΙ.ΔΑ, Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ο μύθος λέει ότι το λογότυπο του κόμματος το σχεδίασε ο ίδιος ο Βύρωνας Πολύδωρας, σε μια τεράστια στιγμή έμπνευσης που είχε στην τουαλέτα του.

9. Τελεία

Το κόμμα που ίδρυσε ο Απόστολος Γκλέτσος το 2014 και κατάφερε και πήρε στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, πάνω από 100.000 ψήφους, έχει για λογότυπο του, έναν γαλάζιο κύκλο που γύρω του σχηματίζονται γκρι σπείρες.

Δεν πιάνουμε τον συμβολισμό (αν υπάρχει).

10. Νέο Κόμμα

Το 2014, δημιουργήθηκε το «Νέο Κόμμα». Ο κόσμος όμως δεν ήταν έτοιμος για κάτι το τόσο «Νέο» και το κόμμα δεν υπάρχει πλέον. Αυτό που υπάρχει ακόμα όμως είναι το υπέροχο λογότυπο του.

Χρωματιστά ψυχεδελικά τρίγωνα, σχηματίζουν κάτι ακατάληπτο. Τόσο μπροστά και τόσο νέο που κάνεις δυστυχώς δεν το κατάλαβε.

Best of internet