Quantcast
ORIGINALS

10 αδιανόητα πράγματα για τα οποία υπάρχει κόσμος που θέλει να δώσει τα λεφτά του

Κουτάκια με κοπανιστό αέρα, υπηρεσίες λασπώματος αυτοκινήτου και υπαρξιακές αναζητήσεις του Κωνσταντίνου Μπογδάνου


Κορίνα Πετρίδη · 14 Νοεμβρίου 2017

Τρία είναι τα πιο δυσνότητα μυστήρια της φύσης, αγαπητοί φίλοι· ο Πάνος Μουζουράκης, το κυπριακό ζήτημα και οι Νόμοι της Αγοράς. Και ακόμα και αν τα δύο πρώτα η επιστημονική κοινότητα και το διεθνές δίκαιο φαίνεται να προσπαθούν να τα προσεγγίσουν, το τελευταίο εξακολουθεί να μας προκαλεί δέος και κατάπληξη, σχεδόν κάθε μέρα. Πού μπορείς να το δεις αυτό σε όλο του το μεγαλείο; Στα πράγματα που υπάρχει κόσμος διατεθειμένος να πληρώσει, και αυτό δεν τους το απαγορεύει κανείς.

Υπάρχουν αγαθά και υπηρεσίες που αν και είναι εντελώς άχρηστα, βρίσκουν πάντα κάποιον να τα αγοράσει. Στην πραγματικότητα, αν ζούσαμε σ’ έναν κόσμο που έβγαζε κάποιο νόημα, εμείς θα έπρεπε να πληρωνόμαστε απ’ τους προμηθευτές αυτών των προϊόντων, είτε επειδή είναι εξαιρετικά επίπονα, είτε επειδή μας κάνουν να νιώθουμε άβολα που ζούμε σε μία κοινωνία που τα παράγει εξ’ αρχής. Δείτε παρακάτω 10 από αυτά.

1. Βασανιστική διαδρομή 42 χιλιομέτρων σε δημόσιο χώρο

Ενημερωθήκαμε πρόσφατα ότι η συμμετοχή στον Μαραθώνιο ξεκινάει από 30 ευρώ, που περιλαμβάνει κάποια απλά πραγματάκια, όπως είναι η παροχή νερού, χυμού και κάποιων ιατρικών υπηρεσιών για να μην μείνεις στον τόπο, η online ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για να δεις τι ψάρια έπιασες,  ένα πιστοποιητικό συμμετοχής για να το τρίψεις στη μούρη των αγύμναστων φίλων σου κ.α. Ωστόσο, η συμμετοχή μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 100 ευρώ, που τα μπόνους που περιλαμβάνει είναι ένα αναμνηστικό μπλουζάκι, δωρεάν μεταφορές για πέντε ημέρες, καθώς και 50% έκπτωση για να μπεις στο μουσείο της Ακρόπολης. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, ότι σου βάζουν τα 2.5 από τα 5 ευρώ που έχει η γενική είσοδος στο μουσείο της Ακρόπολης και 14 ευρώ μετακινήσεις, αν υποθέσουμε ότι θα κάνεις δύο διαδρομές κάθε μέρα. Αλλά το βασικό δεν είναι αυτό. Το βασικό είναι ότι ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ένα χ ποσό για να τρέξεις 42 γαμημένα χιλιόμετρα, μέχρι, δηλαδή, να σου μείνει μία σταλίτσα νερό στον οργανισμό, σε δρόμους που είναι κατά τ’ άλλα δημόσιοι.

2. Εκλογές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

Άλλο ένα παράδειγμα από την ειδησεογραφία των ημερών. Αν και το ποσό που έπρεπε να καταβάλεις για να ψηφίσεις τον επόμενο αρχηγό της Κεντροαριστεράς ήταν αρκετά μικρό, δηλαδή τρία ευρώ, αλήθεια γιατί να πρέπει να πληρώσεις; Θέλω να πω, ποιο είναι το impact που θα έχει κοινωνικά το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας; Ειδικά σε μία ψηφοφορία που το διακύβευμα, για λόγους δημόσιας εικόνας, ήταν η υψηλή συμμετοχή γιατί τίθεται ως προαπαιτούμενο η καταβολή οποιουδήποτε ποσού;

3. Ξεπερασμένοι προ δεκαετίας αποθηκευτικοί χώροι με μουσική της αρεσκείας σας

Nα ένα ακόμα παντελώς άχρηστο έξοδο. Γιατί αγαπητέ φίλε να πληρώσεις για μουσική από τη στιγμή που μπορείς να ακούσεις οποιοδήποτε μουσικό κομμάτι ή άλμπουμ θες δωρεάν και από τη στιγμή που πληρώνεις ήδη για να έχεις ίντερνετ στο κινητό και το σπίτι σου; Ή από τη στιγμή που οι εταιρείες που παράγουν φορητούς υπολογιστές έχουν νιώσει τη φάση και τα καινούργια λάπτοπ που λανσάρουν δεν έχουν καν υποδοχή για αυτά.Ή, για να το πούμε αλλιώς, από τη στιγμή που τα δισκάδικα αρνούνται ακόμα να καταλάβουν ότι οι πελάτες τους το κάνουν για λόγους ρομαντισμού και νοσταλγίας του παρελθόντος και δεν έχουν την ευαισθησία να ρίξουν τις τιμές τους, πουλώντας C.D. για 15 και 20 ευρώ.

4. Δύο φέτες ψωμί που κανείς ποτέ δεν ζήτησε κι όμως το πληρώνει

Αν και τυπικά έχει καταργηθεί, γιατί ακόμα και το κράτος αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για ένα κόστος που δεν θα έπρεπε να υπάρχει, πολλά μαγαζιά συνεχίζουν να χρεώνουν ακόμα δύο ξεροκόμματα ψωμί και, στην καλύτερη περίπτωση, λίγο βουτυράκι για να γλιστράει. Αλλά ακόμα και να υποθέσουμε ότι είναι νόμιμο, πρώτον, συνήθως είναι υπερκοστολογημένο και δεύτερον, ΔΕΝ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑ. Αφού μου το φέρνεις από μόνος σου, τι μου ζητάς να το πληρώσω;

5. Υπαρξιακά αδιέξοδα του Κωσταντίνου Μπογδάνου

Γιατί να αγοράσεις την ποιητική συλλογή του μεγάλου γύπα, όταν έχεις την ευκαιρία να γίνεις εσύ Μπογδάνος στη θέση του Μπογδάνου, πατώντας εδώ.  Άλλωστε, αν οι πληροφορίες στην σελίδα του βιβλιοπωλείου «Πολιτεία» είναι έγκυρες, το βιβλίο έχει ήδη εξαντληθεί από τον εκδότη.

6. Πανεπιστημιακές διαλέξεις ενός αποτυχημένου Πρωθυπουργού

Διαλέξεις πρώην αρχηγού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τιμές που ξεκινάνε από τα 300 ευρώ και φτάνουν εώς τα 500, για να διδαχθείτε πώς γίνεται να βάζεις μία χώρα στο μνημόνιο και μετά να παίρνεις 500 ευρώ από φοιτητές σε Πανεπιστήμιο της Φιλαδέλφεια για να κοινωνήσεις το μυστικό της αποτυχίας σου. Δαιμόνιο.

7. Μαθήματα ρητορικής έλληνα τηλεβιβλιοπώλη

Γι΄αυτό.

8. Λασπόλουτρο πολυτελούς αυτοκινήτου

Πρόκειται για ένα χόμπι ή ιεροτελεστία, όπως θέλετε πείτε το, που επιβίωνε για πάρα πολλά χρόνια κι ενδεχομένως να εξακολουθεί να επιβιώνει. Το κόνσεπτ είναι ότι οι έχοντες το χρήμα και το jeep ακουμπούσαν τα αυτοκίνητά τους σε συγκεκριμένους επαγγελματίες, οι οποίοι αναλάμβαναν να τους τα λούσουν με λάσπη έτσι ώστε να φαίνεται ότι τα χρησιμοποιούν σε extreme δραστηριότητες.

9. Αγιορείτικα προΐοντα δια πάσαν νόσο και μαλακία

Όπως είχαμε αναδείξει σε παλιότερο μαχητικό ρεπορτάζ εδώ στο Luben, το Άγιον Όρος προμηθεύει την ελληνική αγορά με διάφορα χρήσιμα προϊόντα, με στόχο την ενίσχυση της χριστιανικής ορθόδοξης πίστης μας. Σε αυτά τα πλαίσια, μπορείτε πλέον να βρείτε σε διαλεχτά e-shops νηστίσιμη μερέντα, αντιγηραντική κρέμα με βάση το θρεπτικό γάλα γαϊδούρας, καθώς και εγκεκριμένες αλοιφές για την καταπολέμηση των αιμορροΐδων. Και όλα αυτά με τις ευλογίες Του.

10 .Κουτάκια γεμάτα με αέρια έλληνα εντερπρενέρ

Δεν πρόκειται για ένα απλό κουτάκι, το μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας, το όνειρο του κάθε έλληνα εντερπρενέρ αφού αυτοί εδώ οι παιχταράδες κατάφεραν να δημιουργήσουν μία ολόκληρη επιχείρηση και να βρουν πελάτες διαθέσιμους να δώσουν λεφτά για να αγοράσουν ένα κουτί με κοπανιστό (ελληνικό πάντα) αέρα. Thumbs up.

 

Best of internet