Quantcast
ORIGINALS

H Έκλειψη Ηλίου σήμερα θα φέρει το πέμπτο Τέλος του Κόσμου τα τελευταία 10 χρόνια

Από τους Μάγια και το Μπλε Άστρο Κατσίνα μέχρι την σημερινή έκλειψη ελπίζουμε κάποια στιγμή να πάμε ταμείο από Αποκάλυψη


Κώστας Αρβανίτης · 21 Αυγούστου 2017

Σήμερα είναι μια καλή μέρα για να πεθάνουμε και να πάμε στη Βαλχάλα ή τη Βλαχάλα έστω αγαπητές φίλες και φίλοι. Κι επειδή όλο και κάποιος θα διαμαρτυρηθεί ότι έχει κανονίσει, πρέπει να μάθετε ότι σήμερα θα ακυρώσετε τα ραντεβού σας γιατί είναι το τέλος του κόσμου, για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια.

Όλοι θα έχετε δει κατά καιρούς να αναπαράγονται αμφιβόλου προελεύσεως θεωρίες για το τέλος του κόσμου από διάφορα παρακμιακά site, blog, εφημερίδες και κανάλια της tv και του Youtube. Οι συνηθισμένες “πηγές” είναι παραθρησκευτικές οργανώσεις και αιρέσεις, fake εκδοχές θρησκευτικών κειμένων, αληθινοί και ψεύτικοι μύθοι των ιθαγενών της Αμερικής, όνειρα του Λιακόπουλου και άλλα τέτοια.

Κι ενώ δεν είναι απίθανο όντως κάποια μέρα να μας χτυπήσει κομήτης και να πεθάνουμε ομαδικά ή να επέλθει ο Θερμικός Θάνατος Του Σύμπαντος σε αρκετά χρόνια από τώρα, δεν προβλέπεται να αποδημήσουμε άμεσα. Ας δούμε όλες τις φορές που δεν πεθάναμε τα τελευταία 5-6 χρόνια:

Tο Μπλε Αστέρι Κατσίνα

Το Blue Star Kachina δεν πάει στα Κουφονήσια. Είναι ο δράστης σε μια προφητεία των ιθαγενών Χόπι, οι οποίοι ισχυρίζονται πως όταν το δούμε, θα είναι η ώρα της κρίσεως για τους ίδιους. Αν είναι καλά παιδιά, συνεχίζουμε τη δουλίτσα μας. Αν τα σκάτωσαν ήρθε η ώρα να πεθάνουμε.

Να τονίσουμε ότι οι ίδιοι οι Χόπι δεν έκαναν κάποια φασαρία, απλά κάποιοι πίστεψαν ότι το αστέρι εμφανίστηκε πέρσι. Τελικά η ανθρωπότητα έζησε, οπότε η προφητεία πήγε κουβά, εκτός αν όντως οι Χόπι έδειξαν διαγωγή κοσμία και ο Λευκός Αδερφός τους έκανε high five πριν φύγει.

Το έτος 2012: Μέτριο Χόλιγουντ, καμιά καταστροφή

Η απόλυτη σταρ ανάμεσα στις προφητείες για το τέλος του κόσμου ήταν ένας υποτιθέμενος μύθος των ιθαγενών Μάγια. Ο πολιτισμός των ίδιων εξαφανίστηκε (παραδόξως όχι λόγω των λευκών), οπότε δόθηκε extra credit σε όλη αυτή την παπάτζα, που προέβλεπε συγκρούσεις με τον πλανήτη Νιμπίρου και μια τεράστια μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία μας στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, μεταξύ άλλων.

Το ότι επιστήμονες αστρονόμοι και μελετητές των Μάγιας είπαν ότι όλα αυτά είναι μπούρδες, δεν είχε σημασία. Κάμποσοι βαρεμένοι όλου του πλανήτη επιχείρησαν να γιορτάσουν το τέλος παρτάροντας, αλλά δυστυχώς όπως όλοι ξέρουμε απογοητεύτηκαν.

Μας άφησε πάντως ένα μέτριο Χολιγουντιανό blockbuster και κάτι τέτοια εξαιρετικά memes:

Βέβαια, στις 21 / 12 / 2012 το αγαπημένο σας site (το Luben είναι αυτό) έκανε την εμφάνιση του στο παγκόσμιο Ίντερνετ, οπότε δεν αποκλείεται να ζούμε απλώς στο κακό παράλληλο σύμπαν όπου ο κόσμος δε τέλειωσε και εσείς μας διαβάζετε.

 

Ο sad κομήτης Ελενίν

Ο κατά τα άλλα ασήμαντος κομήτης Ελενίν (C/2010 X1) έγινε ξαφνικά viral το 2011, αφότου ανακαλύφθηκε στα τέλη του 2010 από έναν ερασιτέχνη Ρώσο αστρονόμο (καμία έκπληξη, τον Ελενίν). Επειδή θα πέρναγε σχετικά κοντά και ίσως λόγω της παράνοιας που δημιουργούσαν πάντα οι κομήτες στους ανθρώπους, διάφοροι άρχισαν να πιστεύουν ότι θα συγκρουστεί με τη Γη και άρα θα έρθει η Αποκάλυψη ή έστω μια Αποκαλυψούλα.

Τελικά η NASA χρειάστηκε να κάνει δηλώσεις ώστε να πειστούν διάφοροι ότι δεν ήρθε η ώρα της Κρίσεως ακόμη. Το φινάλε του Ελενίν ήταν μίζερο, καθώς σύμφωνα με την πασίγνωστη διαστημική υπηρεσία, διαλύθηκε σε μικρότερα, ακόμη πιο ασήμαντα κομμάτια. RIP άτυχε κομήτη.

Το Μαύρο Φεγγάρι (αυτό πέρσι)

Το Μαύρο Φεγγάρι είναι λιγότερο αξιοσημείωτο από το Μουντιάλ ξέρωγω γιατί συμβαίνει κάθε 32 μήνες ενώ το Μουντιάλ κάθε 48. Παρόλα αυτά, ο συνδυασμός του φυσικού αυτού φαινομένου με διάφορα άλλα εξίσου νορμάλ φυσικά φαινόμενα έπεισε τους γνωστούς παλαβούς ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου, η επιστροφή του Ιησού Χριστού και διάφορα τέτοια.

Ναι, κανείς σας δεν το θυμάται γιατί δεν έγινε τίποτε.

Μια έκλειψη έκπληξη

Κι επειδή θα ήταν πολύ άδικο να μην είχαμε και φέτος την ευκαιρία να αποχαιρετήσουμε ομαδικά τα εγκόσμια, έχετε και φέτος την ευκαιρία σας. Το Death Star της ημέρας είναι η έκλειψη ηλίου που απολαύσει η Βόρεια Αμερική σήμερα, σύμφωνα με τους πειραγμένους ευαγγελιστές χριστιανούς των ΗΠΑ και όχι μόνο.

Η πρώτη πόλη που θα τη δει θα είναι η πόλη Σάλεμ της πολιτείας Όρεγκον και εκεί θα συγκεντρωθούν τα πληθή που περιμένουν κάτι, από ένα post στο Instagram μέχρι τον Αντίχριστο. Η NASA έχει διαβεβαιώσει ότι δε θα γίνει τίποτε, αλλά παρόλα αυτά η Εθνοφρουρά της Πολιτείας έχει κινητοποιηθεί γιατί ποτέ δεν ξέρεις.

Εμείς ευχόμαστε να πάει κατ’ευχήν το Τέλος του Κόσμου για να μην περιμένουν τζάμπα οι άνθρωποι.

 

Best of internet