Quantcast
ORIGINALS

Μέγας Οδηγός Σπουδών: 12 συμβουλές για να συμπληρώσετε σωστά το μηχανογραφικό σας

Tips και μυστικά που αποκαλύπτουμε για τους μικρούς μας φίλους ως γκουρού του αθλήματος


Ήρθε η ώρα που οι νέοι πρώην μαθητές πρέπει να ξαναθυμηθούν λίγο ότι είναι νέοι πρώην μαθητές. Θα χρειαστεί δυστυχώς σταματήσετε λίγο τα σχέδια για διακοπές στην Πάρο λεβέντισσες και λεβέντες και να κάτσετε να σκεφτείτε τι θέλετε να γίνετε στη ζωή ή έστω τι σχολή θα πρέπει να διαλέξετε.

Eμείς είμαστε στο πλευρό των νέων παιδιών με 10 πολύτιμες συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού:

Μην ξεχάσεις να φροντίσεις τον εαυτό σου

Η μέρα του μηχανογραφικού είναι μια μέρα όπως όλες οι άλλες. Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα φρούτο και μην ξεχάσεις να βουρτσίσεις καλά τα δόντια σου. Αν πρέπει επίσης εκτός από το μηχανογραφικό να κάνεις και κάτι άλλο όπως να πάρεις ένα δάνειο, μην το ξεχάσεις.

Kάν’το όπως οι παλιοί

Η συμπλήρωση των μηχανογραφικών γίνεται πλέον στο Ίντερνετ, αλλά τόσες δεκαετίες εμπειρίας των παλιών έχουν πολλά να σου δώσουν. Πήγαινε το πρωί με τα πόδια μέσα στη ζέστη μέχρι ένα άδειο σχολείο της επιλογής σου. Νιώσε το φρικάρισμα που τόσοι άνθρωποι βίωσαν και άφησε το να σε εμπνεύσει.

Βάλε λίγη μαγεία στη ζωή σου

Η άνοδος της επιστήμης και του ορθού λόγου έχει διαλύσει αμέτρητες προκαταλήψεις αφήνοντας μόνο τη σκληρή πραγματικότητα της ψυχρής λογικής. Παρόλα αυτά, όπως ξεδιάντροπα λέει ο Πάολο Κοέλιο για να πουλήσει βιβλία σε νοικοκυρές “αν θες κάτι πάρα πολύ όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το κατορθώσεις” οπότε γράψε σε ένα χαρτάκι “Ιατρική Αθήνας” και πέτα το στο άδειο σχολείο όπου θα το μαζέψει η καθαρίστρια. Mετά γύρνα σπίτι και κάνε κανονικά τη δήλωση στο Ίντερνετ.

Μια φορά στη ζωή σου το κάνεις (μάλλον) – απόλαυσε το

 

Μπορεί να αποτύχεις να πιάσεις τη σχολή σου και να ξαναδώσεις πέντε φορές ή να πάει η ζωή σου στράφι, αλλά θα βιώσεις μια μεγάλη στιγμή. Κάθε πάτημα πλήκτρου στον ψυχρό αλγόριθμο μιας αδιάφορης βάσης δεδομένων χωρίς συναισθήματα θα είναι μια σπουδαία εμπειρία για σένα. Πάτησε τα πλήκτρα του πληκτρολογίου με αγάπη – θα έχουν κάτι από εσένα μετά εκτός από σκουπίδια από κάτω.

Τώρα που έκατσες σοβαρά να συμπληρώσεις το μηχανογραφικό:

Αν δεν πιάνεις τίποτε της προκοπής διάλεξε ποτάκια

Καλών τεχνών στη Φλώρινα; Να σπουδάσετε πάτε παίδες όχι να πεθάνετε από το κρύο. Διάλεξε μια ωραία πόλη αν δεν πιάνεις σχολή – στην τελική 4-5 χρόνια ζωάρα μακριά από τη μάνα σου.

 

Δώσε βάση στο ζώδιό σου

Oι σχολές από Δ δεν ταιριάζουν στους Κριούς. Aν είσαι Αιγόκερος και έχεις φάει πρόσφατα παστίτσιο, μη διαλέξεις Πάτρα. Τέλος, οι πολυτεχνικές σχολές δεν ενδείκνυνται για Υδροχόους, εκτός αν διαλέξετε Ναυπηγούς.

Γκάτζα + Κρήτη= success

Αν είσαι από τη μακρινή Γκατζολία, αξίζει να διαλέξεις μια οποιαδήποτε σχολή της Κρήτης. Το ένα με το άλλο δε σχετίζονται αλλά το ταξίδι που θα κάνεις κάθε φορά για να δεις τη μάνα σου θα σου μάθει πολλά. Επίσης τα φαγητά που σου στέλνει θα χαλάνε οπότε θα μάθεις να μαγειρεύεις.

Άλλαξε φόρμα με τον κολλητό σου

Μπορείς να κάνεις εσύ τη δήλωση για τον κολλητό/την κολλητή και το ανάποδο! Απαραίτητο προφανώς να μην το συνεννοηθείτε. Έχετε ακούσει αυτό που λένε ότι τόσα χρόνια μετά θα θυμάστε μόνο τις μαλακίες που κάνατε με τους φίλους σας;

Η στιγμή της υποβολής

Σωστό είναι να βρεθείς κοντά σε δρόμο με αρκετή κυκλοφορία για να βρεις τους πόρους που χρειάζεσαι. Όταν θα έχεις συμπληρώσει τις επιλογές σου και θα πρέπει να κάνεις υποβολή, περίμενε υπομονετικά μέχρι να ακούσεις το σημάδι. Όταν ένας ταρίφας θα κορνάρει, η ώρα υποβολής μηχανογραφικού θα είναι η ευλογημένη.

To χταπόδι ξέρει

Έχεις κολλήσει; Ένα χταπόδι είναι λύση. Θα γράψεις όλες τις σχολές που σε ενδιαφέρουν σε χαρτάκια, θα τις ζυμώσεις σε ψωμάκια με ψαροτροφή και θα τις πετάξεις στη γυάλα με το χταπόδι. Τις γράφεις μετά με τη σειρά που γράφτηκαν από το μαλάκιο – παντογνώστη. Αν κάνει λάθος, υπάρχουν διάφορες συνταγές.

Aν δυσκολεύεσαι βάλε τη γιαγιά σου

Με αυτή τη μέθοδο βάζεις αριθμούς σε κάθε σχολή που σε ψήνει και μετά βάζεις την αγαπημένη σου γιαγιά σου να διαλέξει – αν είναι τυφλή και κουφή, ακόμη καλύτερα. Στην τελική αν γίνει μαλακία θα φταίει η γιαγιά σου.

Ό,τι κι αν διαλέξεις δε θα σε κάνει αυτό άριστο

Μην κουραστείς και πάρα πολύ με διάβασμα και τέτοια. Είναι γνωστό άλλωστε πως άριστο δε σε κάνουν τα μαθήματα, οι εργασίες και τα πτυχία. Άριστο σε κάνει να ψηφίζεις Κυριάκο Μητσοτάκη ή έστω Σταύρο Θεοδωράκη.

Best of internet