Quantcast
TV

Βγήκαν στη δημοσιότητα τα απίστευτα κέρδη που έφερε στο ΣΚΑΪ το Survivor

Ήρθε η ώρα να μετακομίσει στον Παναθηναϊκό ο Κριστιάνο Ρονάλντο

THE NEWSROOM

12 Ιουλίου 2017

Εκτός από μισθοφόρους και μάνατζερ ράγκμπι στις οθόνες μας, είναι αναμενόμενο πως με την τηλεθέαση που είχε το Survivor έφερε και ένα τρένο λεφτά στο ΣΚΑΪ. Ήταν αυτό που έβλεπαν εκατομμύρια τηλεθεατές για το 2017, ακόμη κι αν κάποιοι θα προτιμούσαν να φάνε ολόκληρες καρύδες από το να το δουν.

Με τα νούμερα που έκανε το Survivor ήταν λογικό οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν ουρά για να πάρουν λίγη από την πίτα της διαφήμισης. Πόσο ήταν όμως το τελικό κέρδος του σταθμού από όλο αυτό;

Σύμφωνα με στοιχεία, σε κάθε ώρα του σόου αντιστοιχούσαν 12 λεπτά διαφημιστικού χρόνου, άρα το 20%. Σε αυτό το χρόνο, το κάθε δευτερόλεπτο χρεωνόταν το λιγότερο 300 ευρώ στους διαφημιζόμενους, οι οποίοι έπρεπε να κλείσουν τουλάχιστον 22 δευτερόλεπτα χρόνου. Το Όπως μπορεί να φαντάζεστε οι εταιρείες πλήρωναν περισσότερο από το ελάχιστο, με τον τελικό απολογισμό είναι το κάθε επεισόδιο να αποφέρει περίπου 150.000 ευρώ.

Τα έσοδα αυτά κατέληγαν όλα στο ΣΚΑΪ, εκτός από τους πελάτες που έκαναν τοποθέτηση προϊόντος στην εκπομπή. Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια του ριάλιτι έγινε ξανά διαπραγμάτευση για τις αμοιβές της εταιρείας παραγωγής, αν η τηλεθέαση περνούσε το 50%.

Τελικός απολογισμός ήταν το Survivor να κάνει 24 εκατ. ευρώ ταμείο, ενώ το κόστος παραγωγής ήταν 18,5 εκατομμύρια ευρώ. Άρα, το 50% του τζίρου του σταθμού έγινε από τον Σπαλιάρα και τον Ορέστη Τσανγκ. Κριστιάνο Ρονάλντο δε νομίζουμε ότι θα δει κανείς.

(πηγή)

 

Best of internet