Quantcast

Ο αδερφός του Πάμπλο Έσκομπαρ ζητάει 1 δις δολάρια από το Narcos για πνευματικά δικαιώματα

Πριν από μια βδομάδα τους είχε συμβουλεύσει να προσλάβουν εκτελεστές για την ασφάλεια των γυρισμάτων

Χρήστος Πρόεδρος

22 Σεπτεμβρίου 2017

Η τρέχουσα (τρίτη) σεζόν του Narcos μπορεί να μην αφορά πλέον το καρτέλ του Πάμπλο Έσκομπαρ, ωστόσο τώρα φαίνεται να ζορίζουν τα πράγματα για το Narcos και τη σχέση του με την οικογένεια Έσκομπαρ. Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, ο αδερφός του Πάμπλο ζητάει ένα δισεκατομμύριο δολάρια από την Narcos Productions, LLC (NPL) για πνευματικά δικαιώματα.

Η κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην NPL και τον 71χρονο αδελφό του Πάμπλο, Ρομπέρτο Εσκομπάρ (Roberto De Jesus Escobar Gaviria), ο οποίος απειλεί πως θα διακόψει «το μικρό τους σόου» αν δεν του δώσουν την αποζημίωση ύψους 1 δισ. δολαρίων. «Το Neflix φοβάται. Μας έστειλαν μια μακροσκελή επιστολή για να μας εκφοβίσουν.»

Απ’ την πλευρά της χαρακτήρισε «δόλια» την στάση της οικογένειας Έσκομπαρ και ισχυρίζεται πως στις 20 Αυγούστου του 2016, η οικογένεια του Πάμπλο Έσκομπαρ κατέθεσε αιτήσεις για να κατοχυρώσει τα δικαιώματα τόσο από την σειρά, όσο και από το βιντεοπαιχνίδι Narcos: Cartel Wars. Μάλιστα η αίτηση κατοχύρωσης δικαιωμάτων που έκανε ο αδελφός του Εσκομπάρ, αφορά μεταξύ άλλων σε ring tones, γυαλιά ηλίου, μαγνητάκια κλπ. και η όλη αίτηση έγινε χωρίς να το γνωρίζει η εταιρεία, σύμφωνα με τους δικηγόρους της.

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος της NPL, Jill M. Pietrini, αναφέρει στο the Hollywood Reporter:

«Για παράδειγμα, ο Εσκομπάρ ισχυρίζεται πως χρησιμοποιούσε το Narcos σε σχέση με πράγματα όπως τη «λειτουργία ενός website», αλλά και online υπηρεσίες βιντεοπαιχνιδιών από τις 31 Δεκεμβρίου του 1986. Ωστόσο, το ίντερνετ δεν είχε εξελιχθεί για ευρεία καταναλωτική χρήση το 1986. Ούτε υπήρχε τότε διαθέσιμη η χρήση βιντεοπαιχνιδιών».

Την διεκδίκηση του 1 δισ δολαρίων από το Narcos την είχε αναφέρει ο Ρομπέρτο Έσκομπαρ από την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή την είδηση του θανάτου ενός συντελεστή της σειράς στο Μεξικό. Ο location scout του Narcos, Carlos Muñoz Portal, δέχθηκε πολλαπλούς πυροβολισμούς όταν έψαχνε τοποθεσίες για γυρίσματα σε μια περιοχή του Μεξικό όπου ελέγχεται από καρτέλ ναρκωτικών και βρέθηκε νεκρός. Τότε ο Ρομπέρτο Έσκομπαρ είχε συμβουλεύσει τους παραγωγούς του Narcos να προσλάβουν εκτελεστές ως προσωπικό ασφαλείας εάν σκοπεύουν να συνεχίσουν τα γυρίσματα στο Μεξικό και την Κολομβία.

 

Best of internet