Quantcast

Ο πρωταγωνιστής του House of Cards απολύεται οριστικά από το Netflix μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Νέες αποκαλύψεις φέρουν τον Κέβιν Σπέισι να είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά και το προσωπικό της παραγωγής της σειράς

THE NERDSTREAM

4 Νοεμβρίου 2017

Ο Κέβιν Σπέισι ήταν ένας από τους πολλούς διάσημους ηθοποιούς του Χόλιγουντ που καταγγέλθηκαν για σεξουαλική παρενόχληση στις αμέτρητες καταγγελίες που έγιναν μετά την αρχική για τον Χάρβεϊ Γουάινστάιν. Ο ηθοποιός Άντονι Ραπ κατηγόρησε τον Σπέισι για σεξουαλική επίθεση όταν ο πρώτος ήταν μόλις 14 χρονών το 1986.

Ο Σπέισι ειδικά εισέπραξε σκληρή κριτική στο πρόσωπό του καθώς ταυτόχρονα με την αποδοχή της καταγγελίας (την οποία “δε θυμόταν”), επέλεξε να κάνει δημόσιο coming out για τη gay ταυτότητά του, σε μια ελπίδα ίσως να δημιουργήσει συμπάθεια προς το άτομό του ή να θολώσει τα νερά. Σε κάθε περίπτωση, δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο.

Όπως δείχνουν τα δεδομένα, η καριέρα του Σπέισι πρόκειται να υποστεί ένα σκληρό πλήγμα. Το Netflix ανακοίνωσε επίσημα πως θα κόψει τους δεσμούς του με τον αμερικανό ηθοποιό, με την ανακοίνωση να διευκρινίζει πως η διακοπή της επαγγελματικής σχέσης έχει να κάνει με τη συμπεριφορά του Κέβιν Σπέισι, ενώ ακυρώνεται και μια τηλεβιογραφία του Γκορ Βιντάλ που θα έπαιζε ο ηθοποιός.

Όπως δήλωσε η εταιρεία:

“Το Netflix δε θα συμμετέχει με καμιά περαιτέρω παραγωγή του House of Cards που περιλαμβάνει τον Κέβιν Σπέισι. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε την MRC Κατά τη διάρκεια του διαλλείματος στην παραγωγή για να εκτιμήσουμε τις μετέπειτα κινήσεις μας σχετικά με το σόου.”

Το Netflix έτσι κι αλλιώς είχε ανακοινώσει στις 30/10 πως η έκτη σεζόν του House of Cards (όπου ο Κέβιν Σπέισι παίζει τον γνωστό του ρόλο ως Frank Underwood) θα είναι η τελευταία, διευκρινίζοντας πως αυτό είναι άσχετο με τις καταγγελίες στο πρόσωπό του. Στις 31 όμως ο κολοσσός του streaming και η εταιρεία παραγωγής Media Rights Capital ανακοίνωσαν πως και η παραγωγή της έκτης σεζόν σταματά επ’αόριστον λόγω των καταγγελιών του Ραπ, δηλώντας “βαθύ προβληματισμό” από τα γεγονότα.

Σε μια νέα τροπή της υπόθεσης, το Netflix και η MRC στην ανακοίνωσή τους πρόσθεσαν πως χρειάστηκε να στείλουν στελέχη κι από τις δύο εταιρείες στο Μέριλαντ που γίνονται τα γυρίσματα με σκοπό να εξασφαλίσουν πως οι ηθοποιοί και οι τεχνικοί αισθάνονται “ασφάλεια και υποστήριξη”. Ο λόγος ήταν πως την καταγγελία του Ραπ ακολούθησαν κι άλλες: Τουλάχιστον δύο εργαζόμενοι της παραγωγής του House of Cards κατήγγειλαν πως ο Κέβιν Σπέισι τους άγγιξε με μη πρέποντα τρόπο στα πλαίσια των γυρισμάτων.

Τα γεγονότα πήραν τέτοιες διαστάσεις που η παραγωγός εταιρεία χρειάστηκε να δημιουργήσει ανώνυμη γραμμή παραπόνων και να κινητοποιήσει νομική βοήθεια για περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, ενώ τόσο η ίδια όσο και το Netflix εξετάζουν περιστατικά που περιλαμβάνουν τον Κέβιν Σπέισι και συνέβησαν μέχρι και πίσω το 2012.

Φυσικά ούτε το ίδιο το House of Cards θα έμενε αλώβητο: Τα γυρίσματα έχουν διακοπεί ενώ μόλις δύο επεισόδια έχουν ολοκληρωθεί καθώς το Netflix και η MRC σκέφτονται ποια θα είναι η επόμενη κίνησή τους. Από μεριά της η MRC έχει δηλώσει πως ο ηθοποιός παύθηκε άμεσα από τα γυρίσματα, με την απόφαση να είναι λογικά οριστική καθώς πηγές του The Hollywood Reporter αναφέρουν πως οι σεναριογράφοι επεξεργάζονται έναν τρόπο να βγάλουν τελείως τον Άντεργουντ από τη σειρά, ενώ και το να σταματήσει τελείως η σειρά είναι ένα λιγότερο πιθανό αλλά υπαρκτό σενάριο.

Το βέβαιο είναι πως τα λόγια του Φρανκ Άντεργουντ στη σειρά “Ένας σπουδαίος άντρας είπε κάποτε, τα πάντα έχουν να κάνουν με το σεξ. Εκτός από το σεξ. Το σεξ έχει να κάνει με την εξουσία.” θα μείνουν στην καριέρα του Κέβιν Σπέισι με έναν τρόπο που σίγουρα δεν είχε σκεφτεί.

 

Best of internet