Quantcast

Πολλές θετικές κριτικές και κάμποσα γιουχαρίσματα φαίνεται να μάζεψε η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στις Κάννες

Διίστανται οι απόψεις για το “Killing of a Sacred Deer”, ενώ επιτέλους κυκλοφόρησε απόσπασμα με τη Νικόλ Κίντμαν

President Creed

22 Μαΐου 2017

Κριτικοί που αναφέρουν ότι η τελευταία ταινία του Γιώργου Λάνθιμου θα έπρεπε να κερδίσει το Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ Καννών, αλλά και την ίδια στιγμή θεατές που φέρεται να γιούχαραν προς το τέλος της πρώτης προβολής της ταινίας συνθέτουν το πολωμένο μωσαϊκό αντιδράσεων του κοινού για το “Killing of a Sacred Deer”. Η νέα ταινία του Λάνθιμου, η οποία είναι Ιρλανδικής παραγωγής και στην οποία πρωταγωνιστεί ο Κόλιν Φάρελ, η Νικόλ Κίντμαν.

Μετά τον «Αστακό», που αποτέλεσε την πρώτη συμμετοχή του σκηνοθέτη στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ πριν από δύο χρόνια, ο Γιώργος Λάνθιμος είχε δημιουργήσει ήδη μεγάλες προσδοκίες στους κριτικούς παγκοσμίως και το “Killing of a sacred deer” αποτελούσε μια από τις πολλά υποσχόμενες ταινίες της φετινής διοργάνωσης. Ωστόσο πέρα από κριτικές στις οποίες συγκρίνουν τον Λάνθιμο με τον Κιούμπρικ, φαίνεται να υπήρξαν και κάποιες αντιδράσεις στην αίθουσα όπως διαβάζουμε στον Independent.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται γιουχαΐσματα σε προβολή στις Κάννες, μιας και την έχουν πάθει ταινίες ορόσημα, όπως το “Pulp Fiction” του Ταραντίνο, το “Τaxi Driver” του Σκορτσέζε και το “Tree of Life” του Τέρενς Μαλίκ.

Πάντως οι περισσότερες κριτικές μιλάνε για μια πραγματικά τρομακτική ταινία με σκληρές εικόνες. Από την πλευρά της η Νικόλ Κίντμαν, δήλωσε για τη συμμετοχή της στην ταινία:Σε αυτή την φάση της ζωής και της καριέρας μου θέλω να τολμώ περισσότερο, να ξεπερνώ τα όριά μου και σκηνοθέτες σαν τον Γιώργο Λάνθιμο μπορούν να σε ωθήσουν προς μια τέτοια κατεύθυνση. Πολλές φορές ο Λάνθιμος ζητούσε από τους ηθοποιούς να μην κάνουν τίποτε και αυτό είναι πολύ δύσκολο για έναν ηθοποιό.

 

Εδώ ένα πρώτο απόσπασμα της ταινίας στο οποίο βλέπουμε τη Νικόλ Κίντμαν να κάνει οδοντικό νήμα στο χαλαρό σε ένα Λανθιμικό κινηματογραφικό περιβάλλον:

Best of internet