Quantcast

H Warner είναι κοντά στο να κάνει το Akira ταινία του Χόλιγουντ και ίσως δεν πρέπει

Ίσως δούμε σύντομα το κλασικό αριστούργημα των manga και anime στη μεγάλη οθόνη αλλά δεν ξέρουμε αν θέλουμε

Κώστας Αρβανίτης

20 Σεπτεμβρίου 2017

Δεν νομίζω ότι με ενθουσιάζουν ακριβώς τα νέα για τα σχέδια της Warner σχετικά με το υπερκλασικό manga (το οποίο έγινε και μια εξαιρετική anime ταινία) Akira του Κatsuhiro Otomo.  Η κολοσσός των στούντιο έχει τα δικαιώματα για μια live action μεταφορά στη μεγάλη οθόνη (με κανονικούς ηθοποιούς δηλαδή, όχι animation) και όπως φαίνεται ψάχνει απεγνωσμένα να κάνει οτιδήποτε με αυτά τα δικαιώματα προσπαθώντας να ψήσει ένα καλό σκηνοθέτη.

Η προηγούμενη κίνηση της Warner Bros. ήταν να ζητήσει από τον Jordan Peele του Get Out να σκηνοθετήσει το Akira, o οποίος όμως αρνήθηκε επειδή δεν ήθελε να κάνει μεταφορές σεναρίων. Σύμφωνα με το Deadline, ο επόμενος στόχος της Warner ήταν ο σκηνοθέτης του Thor: Ragnarok, Taika Waititi, ο οποίος υποτίθεται πως βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με το στούντιο.

Αυτό δεν είναι φυσικά μια επιβεβαιωμένη συμφωνία με τα συμβόλαια της υπογεγραμμένα, αλλά είναι κάτι περισσότερο από τις φήμες που ακούγονταν κάθε φορά μέχρι τώρα. Το πρόβλημα είναι φυσικά αν πιστεύουμε γενικά ότι πρέπει να υπάρξει μια ταινία Αkira.

Το αυθεντικό κόμικ με τους 6 τόμους του είναι ένα αριστούργημα του cyberpunk, της επιστημονικής φαντασίας, των manga, των anime, των comics και γενικά. Η animated ταινία ήταν μια πολύ καλή μεταφορά του, αν και με διασκευασμένο σενάριο αφενός, χάνοντας και κάτι από την ατμόσφαιρα το κόμικ αφετέρου κατά τη γνώμη μου. Σε κάθε περίπτωση μια σωστή μεταφορά.

Τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής του Χόλιγουντ για live action manga και animation είναι αντιφατικά στην καλύτερη. Το Edge of Tomorrow ήταν πολύ καλό (ούτε αυτό έπιασε φυσικά την ατμόσφαιρα του κόμικ), το Ghost in the Shell όμως ήταν απελπιστικά μέτριο και το Akira ίσως είναι ακόμη δυσκολότερο project από το GiTS.

Για να γίνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα, αυτή είναι η περιγραφή της πλοκής σύμφωνα με το Deadline:

“Διαδραματίζεται στο Νέο Μανχάταν (σημ: αντί του Νέο Τόκυο) και έχει να κάνει με έναν μηχανόβιο που σώζει ένα φίλο του από ένα ιατρικό πείραμα”

Άμα είναι έτσι, ίσως να είναι καλύτερα να μην το δούμε ποτέ στα σινεμά.

 

Best of internet