Quantcast
guide TRAVEL

Στο Κάτι Υπάρχει στην Αμοργό θα φας φοβερή ολντσκουλάδικη πίτσα με τη θέα που βλέπεις στη φωτό

Άλλο ένα pro tip από τους έμπειρους απεσταλμένους μας


LUBEN CREW · 26 Ιουλίου 2016

Πες ότι βρίσκεσαι στην Αμοργό. Διαμένεις κι εσύ στην περιοχή της Αιγιάλης όπως κάνει η νεολαία και την περνάς φίνα γιατί η Αμοργός είναι ένα πανέμορφο νησί. Και μια μέρα, συνειδητοποιείς ότι έχεις πεθυμήσει μια πίτσα ρε παιδί μου. Αλλά προφανώς δε σου κολλάει καθόλου με την όλη φάση πίτσα ετοιματζίδικη/τύπου franchise. Θες να φας μια πίτσα ολντσκουλάδικη, αληθινή, σαν αυτή που έτρωγες από την πιτσαρία της γειτονιάς σου και τα’σπαγε αλλά μετά έκλεισε. Ε λοιπόν σου έχουμε καλά νέα αγαπητέ/η φίλε/η: Υπάρχει ένα μαγαζί στην Αμοργό που σερβίρει ακριβώς τέτοια πίτσα και μάλιστα έχει και μία απ΄τις καλύτερες θέες που μπορείς να πετύχεις στο νησί (οι γνώστες πάνε την ώρα που πέφτει ο ήλιος ε, στο λεγόμενο magic hour). To μαγαζί αυτό λέγεται Κάτι Υπάρχει και βρίσκεται στο χωριό Ποταμός.

_ABL0006

Ωραία, και τώρα που είδατε τη φωτό και θέλετε σίγουρα να πάτε, μερικές οδηγίες για το πώς φτάνετε εκεί. Παίρνετε το δρόμο προς Χώρα από Αιγιάλη και μετά από πολύ λίγο έχει μια ταμπέλα που λέει “Ποταμός” κι εκεί πέρα κόβετε αριστερά σ’ένα μικρό ανηφορικό δρόμο. Αυτό.

_ABL0001

_ABL0058

Το Κάτι Υπάρχει λοιπόν, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, συγκεκριμένα το διαχειρίζεται η οικογένεια της κυρίας Ιωάννας η οποία φτιάχνει και όλα τα φαγητά του καταλόγου. Η πίτσα δεν είναι το μόνο δυνατό χαρτί, έχει π.χ. και καταπληκτικά μπιφτέκια, αλλά εμείς τελοσπάντων πίτσες φάγαμε την τελευταία φορά που πήγαμε (υπήρχε κι ένα σχετικό burger fatigue λόγω του αφιερώματος, καταλαβαίνετε), οπότε για πίτσες θα μιλήσουμε. Ας δούμε πρώτα τα ορεκτικά όμως.

_ABL0038

_ABL0035

Η διαφορά ανάμεσα στην πρώτη και στη δεύτερη φωτό προσδιορίζει την εμπειρία σου ως παραθεριστής στην Αμοργό. Κοινώς, όταν είσαι στην Αμοργό, παραγγέλνεις χωριάτικη με ξινομυζήθρα – είναι σαν την κανονική χωριάτικη απλά ανώτερη.

_ABL0037

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στα σκορδόψωμα της κυρίας Ιωάννας που ήταν εξαιρετικά και ό,τι πρέπει για να μας προθερμάνουν γι’αυτό που ακολούθησε.

_ABL0043 _ABL0039

Κι αυτό που ακολούθησε ήταν δυο πιτσάρες, που ταιριάζουν ακριβώς στο προφίλ που σκιαγραφήσαμε στην εισαγωγή του κειμένου. Με τραγανή, τυρένια κρούστα που δε σου πήγαινε η καρδιά να αφήσεις αφάγωτη, και φτιαγμένες με αγάπη. Η πάνω είναι σπέσιαλ για τους πιο παραδοσιακούς τύπους και η κάτω αμοργιανή με φρέσκια ντομάτα και ξινομυζήθρα – οι ντομάτες της Αμοργού είναι αρκετά άρρωστες παρεμπιπτόντως.

Αφού λοιπόν απολαύσαμε όλα αυτά τα εδέσματα και ήπιαμε και τα μπυράκια μας κοιτάζοντας το ηλιοβασίλεμα σα ρομαντικοί τύποι που είμαστε, αισθανόμασταν αρκετά πλήρεις. Πράγμα που εννοείται πως δε μας σταμάτησε καθόλου απ’το να χτυπήσουμε και 2 γλυκά.

_ABL0069

_ABL0065

Το combo ήταν το εξής: Πορτοκαλόπιτα (που σερβίρεται σαν κέρασμα μετά από κάθε γεύμα) και πίτσα με μερέντα. Άκου τώρα τι φτιάξανε δηλαδή. Πήρανε το καλύτερο φαγητό, το συνδυάσανε με το καλύτερο γλυκό πράγμα και προέκυψε το καλύτερο υβριδικό επιδόρπιο. Εμείς την πήραμε σπέσιαλ κιόλας δηλαδή με τριμμένο μπισκότο και μπανάνα, μερακλήδες αφού.

Αυτά. Στην πραγματικότητα δε χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι, αλλά πάρτε και σα bonus μια φωτό αρχείου με το φημισμένο πεϊνιρλί τους και για τους φίλους της αριθμολογίας, ο χρυσός κανόνας είναι: Aιγιάλη + πίτσα + θέα = Ποταμός = Κάτι Υπάρχει.

κατάλογος

Κάτι Υπάρχει
Ποταμός, Αμοργός

Τηλ: 22850-29034
Facebook: Kάτι Υπάρχει – Αmorgos

 

 

 

Best of internet