Quantcast
guide TRAVEL

Αίγινα: Η γρήγορη απόδραση για Σαββατοκύριακο που σε πληρώνει με τις καλύτερες αναμνήσεις

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού που θα επισκεφτείς για ένα γρήγορο τριήμερο αλλά θα θες να ξαναδείς


LUBEN CREW · 25 Ιουλίου 2017

Είναι Παρασκευή λιώνεις από τη ζεστή στο γραφείο και τα μόνα πράγματα που σκέφτεσαι είναι η ώρα που θα σχολάσεις και η επιλογή παραλίας για τις σαββατιάτικες βουτιές σου. Σου έχουμε τη λύση, αγαπητέ φίλε και ακούει στο όνομα ΑΙΓΙΝΑ! Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να πας στον Πειραιά, να πάρεις το τελευταίο πλοίο για το νησί και σε 1 ώρα και κάτι θα κάνεις την περαντζάδα με τα αμαξάκια στα νεοκλασικά, στα cafes και στις ταβέρνες που βρίσκονται στα πέριξ του λιμανιού.

Για να μην την πατήσεις όμως σαν πρωτάρης, σου παραθέτουμε ορισμένες συμβουλές για το που να φας σαν να μην υπάρχει αύριο, που να πιεις ένα χαλαρό καφεδάκι κοντά στο λιμάνι, που να πιεις τις ποτάρες σου αλλά και ένα φανταστικό ξενοδοχείο για να ηρεμήσεις και να ξαποστάσεις.

Caps Love

Βρίσκεσαι κοντά στην εκκλησιά της παραλίας “Παναγίτσα” στην Αίγινα και το μάτι σου πέφτει σε μια εικαστική κατασκευή από ψάθινα, κρεμαστά καλάθια γεμάτα με φύλλα φραγκοσυκιάς. Αν αναρωτιέσαι τι είναι αυτό που βλέπεις, τότε είσαι τυχερός φίλε μου γιατί στα 10 μέτρα βρίσκεται το Caps Love, ένα παλιό παραδοσιακό Αιγινίτικο οίκημα με αυλή. ​

Το πρώτο πράγμα που βλέπεις μπαίνοντας μέσα είναι μια “νέον” επιγραφή πάνω σε χαλκό που γράφει #MakeMemories και σε κάνει να αναρωτιέσαι ποιος ο λόγος της ύπαρξης της. Μέχρι να σε υποδεχτεί ο φιλόξενος ιδιοκτήτης του μαγαζιού, Δημήτρης, και να σου εξηγήσει ότι σκοπός της είναι κάθε επίσκεψη στον χώρο του να είναι μια υπέροχη ανάμνηση.

Όλη την διακόσμηση την έχει επιμεληθεί ο ίδιος. Μπορεί να οφείλεται στο ότι για 14 χρόνια διατηρούσε επιχείρηση με έπιπλα και είδη σπιτιού. Μπορεί και να οφείλεται στο ότι απλά έχει μεράκι και αγάπη για το μαγαζί του, γιατί πέρα απο τα καθαρά ποτά, την υπέροχη διακόσμηση και την φιλική και ευπροσήγορη ατμόσφαιρα, το βραδάκι θα απολαύσετε και μερικά από τα πιο σωστά Live που θα βρείτε στο νησί. Το μαγαζί μετράει συνολικά 4 χρόνια, αρχικά με το όνομα Caps Lock και τον τελευταίο χρόνο μετανομάστηκε σε CapsLove.

Αν αράξεις για ποτάκι στην μπάρα και κοιτάξεις τη λίστα του μαγαζιού εύκολα θα παρατηρήσεις τη μεγάλη ποικιλία σε Gin, όπως το The Botanist, The Blue Beetle, το Bulldog καθώς και τα κορυφαία στον κόσμο premium αναψυκτικά Fever Tree. Τη λίστα των cocktail (15 στον αριθμό!) έχει επιμεληθεί ο γνωστός μπαρτέντερ Παναγιώτης Φράγκος.

Θα παρατηρήσεις φυσικά και την ταμπέλα που γράφει Aegina Island Holidays, μια αυθεντική ταμπέλα από τουριστικό γραφείο της δεκαετίας του ’80, που βρισκόταν στην παραλία του νησιού. «Την βρήκα σε ένα οικόπεδο, πεταμένη ανάποδα. Αμέσως, έψαξα τους ιδιοκτήτες και την “δανείστηκα”» μας λέει ο Δημήτρης.

Ωραία τα ποτά και τα cocktails αλλά το φαγητό το βάζουμε πάνω από όλα και το Caps Love δεν μας απογοήτευσε καθόλου. Καταρχάς, βρήκαμε εξαιρετική την ιδέα του “PizzaPie” με λεπτό ζυμάρι πίτσας σε επτά διαφορετικούς συνδυασμούς. Ξεχωρίσαμε επίσης το Chinese και το Mexican Burito ενώ για όλους του meat lovers, το ψαρονέφρι με ελαφριά σάλτσα μουστάρδας θα σε στείλει στον ακατανόμαστο. Πολύ ιδιαίτερο πιάτο είναι και το ριζότο με άρωμα ντομάτας και τραγανό bbq μπέικον.

Και τώρα στο γλυκό! Pancakes ρε μούτρα! Όργιο γεύσης που ξενερώνεις για το ότι δεν ξεκίνησες πρώτα με αυτό, λόγω χώρου στο στομάχι. Και αν είστε τελείως Αθηνέζοι, πριν το μπάνιο στη θάλασσα περάστε μία βόλτα για το καλύτερο και πιο εύγε brunch κάθε Σάββατο και Κυριακή!

Και επειδή η φάση πρέπει να συνοδεύεται από μουσική, τα Σαββατοκύριακα οι ρυθμοί ανεβαίνουν με γνωστούς DJ που σκάνε από την Αθήνα για να «ντύσουν» μουσικά τη βραδιά αλλά και Live με διάφορα σχήματα στη σκηνή του μαγαζιού.

#MakeMemories λοιπόν στην όμορφη αυλή και το ωραίο μπαρ.

Facebook Page
Instagram: capsloveaegina
Τηλέφωνο 2297 029418
Αχιλλέως 4, Αίγινα

 

Babis Aegina Resto

Μέσα σε 5 λεπτά από το λιμάνι της Αίγινας μπορείς να βρεθείς στο Babis Aegina Resto, στην πασίγνωστη ταβέρνα που από το 1984 σερβίρει το πιο προσεγμένο και ποιοτικό φαγητό του νησιού.

Κλασικό στέκι, μέσα στη θάλασσα με ντεκόρ επηρεασμένο από τα σκεύη που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα, εναρμονισμένο όμως στο νησιώτικο περιβάλλον, σου δίνει την αίσθηση ότι η θάλασσα μπαίνει στην κυριολεξία μέσα.
Τα εξωτερικά τραπέζια έχουν θέα κατά μήκος της παραλίας και ξεσηκώνουν τη ψυχούλα σου για “ροματζάδα” και για μια “βουτιά” μιας και η παραλία βρίσκεται στα πόδια σου.

Το μενού μοσχοβολάει γεύσεις Ελληνικές. Μεγάλη ποικιλία θαλασσινών αλλά και μαγειρευτά, με τις ντομάτες τις γεμιστές και τους λαχανοντολμάδες να σε κάνουν να ξεχνάς την όποια δίαιτα.
Τα new entry πιάτα είναι μοσχαράκι με παπαρδέλας ελιάς και ξυνομυζήθρα, κεικ σολωμού, κολοκυθάκια γεμιστά με γαρίδες, χταποδοκεφτέδες, μπακαλιαροκροκέτες με αγιόλι, σαγανάκι μύδια με μουστάρδα, αρνάκι μπούτι με φιστίκι και πατάτες baby,  λιγκουίνι με φρέσκα θαλασσινά και κάρυ.

Γενικά η λίστα είναι μεγάλη και ο χώρος στο στομάχι πολύ μικρός.

Ώπα και για επιδόρπιο μη ξεχάσεις να ζητήσεις την Πάβλοβα με κρέμα και φράουλα που φτιάχνει η κυρία Νατάσα αυτοπροσώπως . Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς!

Η λειτουργία του μαγαζιού ξεκινάει από το πρωί, στις 10:00 συγκεκριμένα, όπου μπορείς να πιεις τον καφέ σου, να συνεχίσεις με ένα ουζάκι, να ρίξεις την βουτιά σου και να συνεχίσεις με ένα πλούσιο μεσημεριανό γεύμα. Καθώς πέφτει το ηλιοβασίλεμα το μαγαζί βγάζει κεράκια στα τραπέζια καθώς και τα φαναράκια στην αμμουδιά για τις κατάλληλες σέλφις για μια μοναδική ευκαιρία να αναγγείλεις Καββαδία στον σύντροφο σου.

Facebook Page
Τηλέφωνο: 2297 023594
Ακτή Τότη Χατζή 7

Οινόη

Ανοιχτά χειμώνα καλοκαίρι σας περιμένει στο λιμάνι της Αίγινας το cafe Oινόη. Μπορείς να περάσεις όλη την ημέρα σου με το πρόγραμμα καφές, ποτό και μετά κοκτέιλ ή και ανάποδα σε περίπτωση που περιμένεις το πλοίο του γυρισμού.

Τα δωρεάν συνοδευτικά μαζί με το ποτό ή τον καφέ και η εξαιρετική διακόσμηση σε αφήνουν να χαλαρώσεις στον χώρο λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο. Στο μπαρ θα βρεις μεγάλη ποικιλία ποτών τα οποία θα το εμπεδώσεις όταν δεις τον τεράστιο κατάλογο με κοκτέιλ που θα ξυπνήσει την αναποφάσιστη φύση σου.

 

Δεν σου φτάνουν αυτά; Αν τα συνοδευτικά δεν σου φτάνουν, υπάρχει εξαιρετικό φαγητό, γλυκά και βάφλες. Και το καλό δεν σταματάει. Μεγάλη ποικιλία κρασιών περιμένει τους γευσιγνώστες ή και τους wannabe γευσιγνώστες (όλοι οι καλοί χωράνε) να δοκιμάσουν καινούργιες γεύσης και μυρωδιές. Και όλα αυτά την ώρα που θα ακούτε γκρουβάτα live dj sets.

Facebook Page
Τηλέφωνο: 2297 028683
Λ.Δημοκρατίας 29

Vagia Hotel

Το μεγαλύτερο στοίχημα για την καλοκαιρινές διακοπές είναι η επιλογή ενός ωραίου μέρους για να μείνεις. Εμείς όταν πήγαμε στην Αίγινα,  για τη διαμονή μας στο νησί επιλέξαμε το Vagia Hotel και δεν το μετανιώσαμε καθόλου. Μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία παραμένει εδώ και καιρό νούμερο 1 επιλογή στο trip advisor για ξενοδοχείο ενάντια στην ανταγωνιστική αντίληψη των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων.

Μπαίνοντας στο ξενοδοχείο, μας ήρθε αμέσως η αίσθηση γαλήνης του χωριού λόγω του νεοκλασικού χώρου και μας κέρδισε η ήρεμη αύρα που έβγαζαν οι εργαζόμενοι.

Μας υποδέχτηκαν με σπιτικό φαγητό από την μητέρα του ιδιοκτήτη και μας ανέφεραν την ιδιαίτερη έμφαση που δίνουν στο πρωινό γεύμα, το οποίο είναι διαφορετικό κάθε πρωί, με ντόπια υλικά από το κήπο του ξενοδοχείου ή από ντόπιους έμπορους.

Το βραδινό περιλάμβανε σπιτική τυρόπιτα και σπανακόπιτα συνοδευόμενη από εξαιρετικό ρακί, μπάμιες κοκκινιστές, χωριάτικη, τσιπούρες φρέσκιες στα κάρβουνα γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Η ημέρα μας εκεί σιγά σιγά έκλεισε με καλή χαλαρή μουσική και λίγο μπύρα για να μας πάρει ο ύπνος.

Το πρωινό ήταν αυτό που περιμέναμε πως και πως. Η μυρωδιά του καφέ μας οδήγησε κατευθείαν στον χώρο που μας περίμενε το πρωινό και ήταν έτσι όπως το φανταζόμασταν από την προηγούμενη μέρα.
Η λίστα ήταν μεγάλη: Μανιταρόπιτα με μπέικον , ντάκο, μοναστηριακή τυρόπιτα, χωριάτικη ,σπανακόπιτα, πορτοκαλόπιτα, κέικ καρότο, πάστα φλώρα βερίκοκο, ομελέτα φούρνου, φρουτοσαλάτα , μαρμελάδες δικής του παραγωγής (βερίκοκο, φράουλα, εσπεριδοειδή )

Αφού φάγαμε δίχως αύριο, χαιρετήσαμε τον πάντα ευγενέστατο ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, κ Νότη και κατευθυνθήκαμε προς το αμάξι για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

 

Facebook Page
http://vagiahotel.gr/

Best of internet