Quantcast
guide EVENTS

5 λόγοι για να μη χάσεις το αποψινό event της χρονιάς “Techniques Festival” 2017

Richie Hawtin, Chris Liebing, Fabio Florido, Solomun και Tale Of Us σε περιμένουν να τα σπάσετε σε 2 massive stages


Μαρίτα Αλημίση · 23 Σεπτεμβρίου 2017

To κορυφαίο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής «Techniques» διοργανώνεται για 6η φορά στην Αθήνα με την σφραγίδα του Βlend και φιλοδοξεί φέτος να ανατρέψει τα έως τώρα δεδομένα των electro festivals στη χώρα μας. Στις 23 Σεπτεμβρίου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά μία διοργάνωση ηλεκτρονικής μουσικής που πραγματοποιείται παράλληλα σε 2 stages με headliners ονόματα της παγκόσμιας techno και house σκηνής και σου έχουμε 5 πραγματικά καλούς λόγους για να είσαι εκεί.

1. Headliner του event είναι ο Richie Hawtin

Ο τυπάς που κατάφερε να κάνει το όνομά του συνώνυμο με την πρωτοπορία του minimal techno ήχου και κατ’ επέκταση της ηλεκτρονικής μουσικής εν γένει. Με είδωλα όπως ο Derrick May και ο Juan Atkins, ο «Plastikman» μέσα από τα live DJ sets του έδωσε στην techno ένα μοναδικό πρόσωπο με μια σειρά τεσσάρων αριστοτεχνικών minimal albums. Έχει εμφανιστεί στα σημαντικότερα φεστιβάλ του κόσμου όπως το Glastonbury, Love Famiiy Park, Timewarp, Tribal Gathering ενώ στις δισκογραφικές του εταιρίες «Minus» και «Plus 8» έχουν κυκλοφορήσει παραγωγές με πολύ μεγάλη επιτυχία. Τον απολαύσαμε ΄σε απρόσμενο σετάκι πριν 3 χρόνια στην Κεντρική Πλατεία του Μοναστηρακίου και εκ τότε έχει γίνει ο αγαπημένος μας

2. Ο Μαραθωνοδρόμος Chris Liebing

O Γερμανός DJ είναι ένας ακόμη σημαντικός λόγος για να σπεύσεις να αγοράσεις το εισιτήριό σου όσο ακόμα προλαβαίνεις. Ο ιδρυτής των CLR και Spinclub Recordings αλλά και ένας από τους πιο δραστήριους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του συγκεκριμένου ήχου θα αναβιώσει στην Αθήνα το διάσημο CLR Night και στ’ αλήθεια δε θα ήθελες να το χάσεις. Από τον πιτσιρικά που διάλεγε δίσκους στο στο Dowtown Records του Giessen μέχρι τον άνθρωπο που άνοιξε το δικό του underground club, το περίφημο «Spinclub», o Lienbing έχει γράψει ιστορία στον χώρο και έχει αφήσει πίσω του albums όπως το «Evolution» και το «Collabs 3000: Metallism album».

Επίσης μιλάμε για τον τύπο που έκανε μαραθώνιο dj Set διάρκειας 9,5 ωρών στο Concrete στο Παρίσι στις 7 Μαΐου 2017. RESPECT

3. Ο Ιταλός μαέστρος Fabio Florido

Ένας από τους πλέον ανερχόμενους djs kai παραγωγούς και resident του «ENTER» o οποίος έχει αναπτύξει από νωρίς το δικό του στυλ, έναν μοναδικό συνδυασμό techno και tech house. Μετά από τα «ατίθασα νιάτα» του σε νυχτερινά κλαμπ και γνωστά φεστιβάλ της Ευρώπη αλλά και πλήθος EPs και remixes σε αρκετές ευρωπαϊκές δισκογραφικές, ο Fabio μετακόμισε στη Ibiza όπου άρχισε να διαμορφώνει πλέον το δικό του μουσικό όραμα. Mε επαφές όπως ο Richie Hawtin είδε πολλές από τις παραγωγές του να παίζονται από τους καλύτερους djs στις πιο πολυσυζητημένες πίστες στον κόσμο ενώ σήμερα έχει αναλάβει για τα καλά τον έλεγχο της πίστας όπως ποτέ πριν και το 2014 έγινε επίσημα resident του «ENTER» events στο Space Ibiza. Όχι κι άσχημα, έτσι;

4. Ο ένας και μοναδικός Solomun

Ένας από τους πιο καταξιωμένους underground μουσικούς παραγωγούς και ανανεωτής της ευρωπαϊκής house μουσικής θα είναι εκεί για να «κλείσει» το φεστιβάλ. Μιλάμε για τον αγαπημένο του κοινού Solomun ο οποίος το 2012 ανακηρύχθηκε ως dj της χρονιάς απο το Mixmag. Οι εμφανίσεις του στην Ibiza ξεκίνησαν το 2013 και απογείωσαν κυριολεκτικά τo Κυριακάτικο residency στο Pacha που έγινε άμεσα το κορυφαίο event του νησιού. Ο επικεφαλής της δισκογραφικής Diynamic Music παραμένει αυθεντικός, αγαπάει να δουλεύει στο studio και έχει πάθος για το DJing και τις live εμφανίσεις. Διαχειρίζεται αισίως δύο εταιρείες (Diynamic, 2DIY4), ένα από τα πιο αξιοσέβαστα underground club της Γερμανίας (EGO) καθώς και το Diynamic Radio show το οποίο μεταδίδεται σε περίπου 30 χώρες.

5. Το αγαπημένο electro δίδυμο Tale of US


 

Karm και Matteo. Οι djs και παραγωγοί με έδρα το Βερολίνο συγκεντρώνουν στοιχεία από house και techno με επιρροές από pop, nu disco και rock δημιουργώντας έτσι από δυνατά dance tracks μέχρι πιο ατμοσφαιρικές και αφηρημένες συνθέσεις. Εμφανίζονται τακτικά στα κορυφαία clubs του κόσμου, όπως είναι τα Watergate και Tenax, ενώ παράλληλα τρέχουν και πιο private μυστικά events, όπως το περίφημο «Just Us» στην πόλη τους το Μιλάνο. Οι δύο τους, με διαφορετικές καταβολές αλλά μοναδική χημεία έχουν καταφέρει να χτίσουν σχέσεις με αρκετούς μουσικούς και δεν είναι τυχαίο που το πρώτο ep τους κυκλοφόρησε κάτω από την ομπρέλα της Visionquest. Πριν από αυτό, φυσικά, είχαν ήδη κυκλοφορήσει tracks σε labels όπως Barraca Music και Life & Death καθώς και αρκετές συμπαραγωγές και remixes στην Visionquest με συνεργάτες τους Shawn Reeves και Ryan Crosson.

Απ’ ό,τι κατάλαβες σε Gazi Music Hall και Acro σήμερα θα γραφτεί ιστορία. Πάρε το εισιτήριο σου οnline εδώ ή τηλεφωνικά στο 11876.

Εισιτήρια

Stage 1 & 2 (arena): 40€
Stage 1 & 2  (VIP): 50€

Best of internet