Quantcast

Έλληνες του Εξωτερικού έχουν φτιάξει ομάδα στην Αγγλία με όνομα «Άγιος Παντελεήμων»

Εκεί που είχατε στο μυαλό σας μια γειτονιά με Χρυσαυγίτες μπορείτε να σκέφτεστε μια ομάδα με τα χρώματα της Ελλάδας και της Κύπρου

THE NEWSROOM

3 Νοεμβρίου 2017

Μέχρι στιγμής όποτε ακουγόταν το Άγιος Παντελεήμων, κατά βάση άσχημα πράγματα μας έρχονταν στο μυαλά: μια γειτονιά με μαχαιροβγάλτες χρυσαυγίτες να περιφέρονται ελεύθεροι. Αυτό μπορεί να αλλάξει  προς κάτι αρκετά διαφορετικό μιας και όσο weird κι αν ακούγεται, ένας έλληνας παπάς ίδρυσε στην Αγγλία μια ποδοσφαιρική ομάδα με το όνομα Άγιος Παντελεήμων (St Panteleimon FC), η οποία θα αγωνίζεται στο βορειοδυτικό Λονδίνο.

Ο πατέρας της ομάδας είναι έτσι κι αλλιώς πατέρας Αναστάσιος, ο οποίος μικρός έπαιζε στο ερασιτεχνικό στο Ναύπλιο. Δυστυχώς η συνέχεια είναι τελείως ποδόσφαιρο Ελλήνων του Εξωτερικού (οι οποίοι μένουν στο Βόρειο Λονδίνο και ενίσχυσαν τον ιερέα), όπως φαίνεται από το σήμα της ομάδας που περιέχει ένα εθνόσημο, ένα κίονα και ένα δικέφαλο χριστιανικό αετό.

Το δε σλόγκαν της ομάδας που λέγεται “Faith first”, δηλαδή “πρώτα η πίστη”, μπορεί να είναι από παραθρησκευτική οργάνωση ή από το Game of Thrones. Για να ολοκληρωθεί το ντελίριο η φανέλα της ομάδας θα έχει μπλε και κίτρινο για να έχουμε και τα χρώματα της Κύπρου εκτός από της Ελλάδας, ενώ ο St Panteleimon FC αγωνίζεται κιόλας στην κυπριακή λίγκα.

Αγωνιστικά πάντως μπορεί να πάει κάπου όλο αυτό, καθώς έχουν πάρει για προπονητή τον Γκάρι Κάρσα, ο οποίος είχε κάνει βοηθός προπονητή στην Άστον Βίλα το 2014. Τέλος δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη, αλλά το παρατσούκλι της ομάδος θα είναι οι “Άγιοι”.

 

 

Best of internet