Quantcast

Είναι ο Νίκος Παππάς ο πιο αξιαγάπητος αλήτης του ελληνικού μπάσκετ;

O παίχτης του Παναθηναϊκού έχει κερδίσει με το σπαθί του τη φήμη του μέσα κι έξω από το γήπεδο

Κώστας Αρβανίτης

30 Οκτωβρίου 2017

Όλοι το είδατε αυτό, έτσι; Όλοι ασχολούνται με το Νίκο Παππά και τη διαγωγή του τώρα τελευταία. Αυτά συμβαίνουν όταν βάζεις τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο και η πρώτη κίνηση είναι να μιλήσεις άπταιστα γαλλικά στους δημοσιογράφους.

Κι αυτό το υπέροχο τρίποντο – φαρμάκι, φυσικά:

Ο Νίκος Παππάς είναι σίγουρα μια έντονη προσωπικότητα. Πολύχρωμη προσωπικότητα του είδους που για πάρτη της οι οπαδοί του Παναθηναϊκού φωνάζουν “γεια σου Παππά, Παππά, <3 τον Πειραιά” όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτού του είδους δηλαδή που κάνει στον αθλητισμό μας λίγο πιο spicy. Λίγο τρολ, λίγο κάγκουρας, λίγο καλό παιδί, δε θα γίνει Διαμαντίδης αλλά παίρνει κανένα ματς/βάζει και κάνα μπάζερ, άμα κάποια στιγμή σταματήσει το μπάσκετ όλο και κάποιος θα δείξει σεβασμό.

Ντάξει ναι οκ το καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι ακριβώς σωστές όλες οι κινήσεις σου, καθώς με το να τα δείχνεις στους δημοσιογράφους (στους οποίους αναφέρεσαι ως ΑΡΔ) μπορεί να μη σε κάνει κατάλληλο πρότυπο για τα μικρά παιδιά. Από την άλλη α) στον ελληνικό αθλητισμό υπάρχουν πράγματα πολύ χειρότερα από τον Παππά και β) πρότυπο για μικρά παιδιά μπορεί να γίνει πάντα ο τιτάνας Φώτσης, οπότε δε χάθηκε κι ο κόσμος.

Για εμας που ξερουμε απο καλαμια..

A post shared by Nikos Pappas (@3pfamilia) on

Ας δούμε το βίο και την πολιτεία του Νίκου Παππά εντός κι εκτός γηπέδων.

To diss στο μαλλί του Χάκετ

Ο Ντάνιελ Χάκετ είχε κάνει εκτός φάσης φάουλ στον Παππά. Ο δεύτερος απάντησε με γνήσιο χουλιγκάνικο τρόπο: Σχολίασε αρνητικά το μαλλί του Χάκετ. Εντάξει, είναι βαριά προσβολή “το που πας με αυτό το μαλλί“, αλλά ο Χάκετ τον συγχώρησε. Όπως καταλαβαίνετε δε γίνεται να έχεις τέτοιο μαλλί και να μην είσαι τσιλ τύπος.

Το γλυκό πελάτιασμα στο δημοσιογράφο Νάτου της ΕΡ

Πρώτα τον δίκασε, όταν ο Νάτου είχε την ιδέα να τον χαρακτηρίσει σουτέρ:

Μετά του πρότεινε να συνδικαλιστεί και να ζητήσει αύξηση. Μάλλον εδώ φαίνεται η γνωστή συμπάθεια του Παππά προς το ΠΑΜΕ.

Aρχηγός παντού

Παιδιά είναι σημαντικό να είσαι αρχηγός στο παρκέ, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να είσαι αρχηγός της ομάδας παντού. Η ηγεσία του Νίκου Παππά στα μπουζούκια μετά τα πλέι-οφ της φετινής χρονιάς δείχνει πως ο Νίκος Παππάς δε διστάζει να είναι ηγέτης όπου τον χρειαστούν.

Γεια σου Παππά στο κελί 33

Eδώ που τα λέμε, αυτό είναι σοβαρή μαγκιά. Συνήθως οι έλληνες παίχτες έχουν πολιτική συνείδηση πατάτας ή κατεβαίνουν βουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία, ο Παππάς όμως τα έσκασε για να φτιάξει μπασκετάκι για τους κρατούμενους στον Κορυδαλλό και να κάνει τη ζωή τους λίγο λιγότερο μίζερη. Αν κατέβει ποτέ βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία φωνάξτε με κάνω την αυτοκριτική μου.

Φιλικές μάπες με Μπουρούση

Αυτό που ακολουθεί συνήθως άμα πέσουν μάπες μεταξύ δυο (συμ)παικτών είναι άφθονο δράμα, ηλίθιες αλληλοκατηγορίες και κλισέ σχόλια στα ΜΜΕ για την ηθική κατάντια του αθλητισμού. Αφότου πλακώθηκαν ο Παππάς με το Μπουρούση, ο πρώτος αποφάσισε να κάνει πλάκα με το όλο σκηνικό ανεβάζοντας φωτό με τους ΜακΓκρέγκορ και Μεϊγούεδερ, όπου τάγκαρε κι αυτόν που τους χώρισε.

A post shared by Nikos Pappas (@3pfamilia) on

Αυτό είναι φίλαθλο πνεύμα.

Ο Παππάς δε συγχωρεί

Pappas does not forgive. Η αγάπη με τον Ηλία Ζούρο κρατάει από τότε ο Ζούρος ήταν τεχνικός του Παππά τόσο στον Πανελλήνιο όπου ξεκίνησε το μπάσκετ όσο και στην Εθνική, καθώς ο παίχτης θεωρεί ότι ο προπονητής δεν του έδωσε ποτέ ευκαιρίες. Ο Παππάς λοιπόν ανταπέδωσε με το να μην του δώσει το χέρι του στο ματς με τη Γεωργία. Όχι η πιο ώριμη συμπεριφορά ίσως, αλλά είναι κάπως σα να σου ζητάει χειραψία ο αχώνευτος προϊστάμενος στη δουλειά. Το σωστό είναι να δώσεις, το απολαυστικό ή να ρίξεις άκυρο.

Κάποιος δεν είναι μαλάκας παλιός

Mπορεί σίγουρα να το επιβεβαιώσει ο πιτσιρικάς από τη Δόξα Λευκάδας, καθώς στο πρώτο του ματς στην Α1 που μπήκε για λιγότερο από δύο λεπτά στο τέλος, ο Νίκος Παππάς του έκανε φάουλ επίτηδες για να σουτάρει βολές και να πάρει τους πρώτους του πόντους. Του το είπε κιόλας νωρίτερα. Από τις σπάνιες περιπτώσεις που το φάουλ είναι για καλό σκοπό.

Αλληλεγγύη

Τι λέγαμε πριν για την πολιτικοποίηση των παικτών του μπάσκετ αλλά και των αθλητών αλλά και προπονητών γενικά; E υπάρχουν κι εξαιρέσεις. Όταν έγινε συλλογή υπογραφών ανάμεσα σε έλληνες αθλητές για το ζήτημα της Ηριάννας Β.Λ., η υπογραφή του Παππά ήταν από τις πρώτες.

Ντουγλερί και ντουγλερέα

Η αλληλεγγύη αλληλεγγύη αλλά είπαμε, ο Παππάς είναι, όχι ο Τσε Γκεβάρα. Σε περίπτωση που το ξεχάσατε κι εσείς, θα σας το θυμίσει η απάντησή που έδωσε μέσω Instagram για την καταγγελία που του έκανε στον εισαγγελέα ο ΠΣΑΤ (ο λόγος ήταν φυσικά τα περί Αλητών Ρουφιάνων Δημοσιογράφων). Ο ΝικοΠαππάς έδειξε σε ένα Instagram story την αδιαφορία του με έναν τρόπο που θα συγκινήσει κάθε οπαδό του Γιάννη Μπέζου:

Ό,τι και να λέμε ο άνθρωπος έχει στυλ.

 

 

Best of internet