Quantcast

Κόβουν την ανάσα οι εγκαταστάσεις που προπονείται πλέον η Άννα Κορακάκη

Η χρυσή ολυμπιονίκης ανταμείφθηκε για το μετάλλιό της με προπονητικές εγκαταστάσεις ολυμπιακών προδιαγραφών

THE NEWSROOM

17 Οκτωβρίου 2017

Φωτογραφία εξωφύλλου: Ελεύθερος Τύπος

Ικανοποιημένη μπορεί να αισθάνεται η χρυσή ολυμπιονίκης της σκοποβολής Άννα Κορακάκη. Εκτός από αμέτρητα σχόλια για το πόσο καλά τα κατάφερε στο Ρίο και μια αφίσα από μια τομεακή οργάνωση της ΝΔ, ανταμείφθηκε με έναν πολύ στυλάτο post-industrial χώρο για να κάνει τις προπονήσεις της.

Το ξέραμε πως κάτι τέτοιο θα γινόταν από τότε που ο Δήμος της Δράμας κατεδάφισε (χωρίς να τη ρωτήσει, όπως κάνει μια δημοτική αρχή που σέβεται τον εαυτό της) το ετοιμόρροπο μέρος όπου προπονούνταν η αθλήτρια, με σκοπό να το αντικαταστήσει με κάτι καλύτερο. Έτσι και έγινε με την παραχώρηση μιας vintage καπναποθήκης, με τις μικρές τεχνικές δυσκολίες που εξομολογείται η ίδια να συμβάλλουν στο να παίρνει από την προπόνηση της όσα χρειάζεται για να σαρώσει τα μετάλλια.

O δημιουργός.#thankful #lucky #glad #coach #father #fullysupported #stoiximan #stoiximangr

Posted by Anna Korakaki on Sonntag, 26. Juni 2016

Ο αθλητισμός σε αυτό το επίπεδο είναι απαιτητική υπόθεση αγαπητές φίλες και φίλοι, δε γίνεται με χάδια. Ο πατέρας και προπονητής της φαίνεται να δυσκολεύεται να το κατανοήσει αλλά είμαστε σίγουροι πως η ίδια η αθλήτρια αισθάνεται πως μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση:

«Προπονούμαστε μέσα σε ένα χώρο ανθυγιεινό μέσα στη σκόνη. Δεν έχουμε τον κατάλληλο φωτισμό. Ο ήλιος μπαίνει από τα παράθυρα, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στη στόχευση. Τα μεταλλικά πλαίσια πίσω από τους στόχους έχουν τρυπήσει. Δεν έχουν γίνει τα πιο απλά πράγματα, χωρίς ιδιαίτερο κόστος.

Ένα συνεργείο να καθαρίσει το χώρο, δέκα μαύρες κουρτίνες να μπουν στα παράθυρα. Δεν ζητήσαμε κάτι άλλο, το μέλημά μας είναι να δουλέψουμε για το Παγκόσμιο. Πώς όμως; Πιο πολύ με πειράζει η κοροϊδία! Δεν την αντέχω! Τι να τις κάνω τις βραβεύσεις όταν δεν μπορούν να κάνουν δυο τρία απλά πράγματα;»

Το να φτιαχτεί ο χώρος κοστίζει 5000 ψωροευρώ, το να φτιαχτεί το μέταλλο της πρωταθλήτριας είναι ανεκτίμητο όμως. Ελπίζουμε τα αρώματα της παλιάς καπναποθήκης να της δώσουν τον αέρα που χρειάζεται για να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στο Νέο Δελχί της Ινδίας στις 25 Οκτωβρίου.

(πηγή)

Best of internet