Quantcast

Red Bull Art of Motion: Βρεθήκαμε και εμείς στην μεγαλύτερη γιορτή του Παρκούρ

Υπέροχο μέρος αλλά ακόμα πιο υπέροχες κωλοτούμπες

10 Οκτωβρίου 2017

To 7o Red Bull Art of Motion έλαβε χώρα και φέτος στο νησί της Σαντορίνης όπου διεθνούς φήμης freerunners συμμετείχαν στον μεγαλύτερο πλέον αγώνα freerunning & parkour παγκοσμίως. Με φόντο το Ηφαίστειο, 18 αθλητές -οι καλύτεροι αυτή την στιγμή στον κόσμο- διαγωνίστηκαν στο freerun, την μετεξέλιξη του parkour όπως την οραματίστηκε και την καθιέρωσε το 2013 ο Sebastien Foucan, ενώ πάνω από 2000 θεατές παρακολούθησαν την γιορτή του αθλήματος στην φυσική πίστα της καλντέρας.

Ξεκινώντας με την απόλυτα κλισέ έκφραση, πραγματικά απολαύσαμε άλματα που κόβουν την ανάσα τα οποία πολλές φορές έφταναν έως και 7 μέτρα σε μήκος, φιγούρες άρτια εκτελεσμένες στα ασβεστωμένα σπίτια της Οίας, πάθος και συναδελφικότητα. Αυτό ήταν το θέαμα που κατέγραψαν τα μόνιτορ από όλο τον κόσμο που βρέθηκαν το Σάββατο στο νησί το οποίο για μια ακόμα χρονιά ήταν ασφυκτικά γεμάτο Οκτώβρη μήνα.

Το Parkour, άλλωστε, γνωστό και ως Τέχνη της Κίνησης, είναι η μη-ανταγωνιστική σωματική και πνευματική τέχνη που έχει ως στόχο την εναλλακτική μετακίνηση από ένα σημείο του χώρο σε διαφορετικό χρησιμοποιώντας μόνο τις ανθρώπινες σωματικές ικανότητες. Οι μαθητές του parkour ονομάζονται traceurs και οι μαθήτριες traceuses καθώς το άθλημα έχει, φυσικά, και τις γυναίκες εκπροσώπους του.

Kαλύτερος freerunner στον κόσμο για το 2017 αναδείχθηκε ο πρωτοεμφανιζόμενος Ουκρανός Alexander Titarenko κάτι που φαινόταν από την αρχή είναι η αλήθεια καθώς από το πρώτο του performance έκανε απίστευτα πράγματα. Έτσι λοιπόν κατέκτησε την πρώτη θέση του βάθρου με 418 βαθμούς, κερδίζοντας ταυτόχρονα το βραβείο για το Best Trick by CU. Στη 2η θέση ακολούθησε ο Nate Weston από την Αμερική, με τον Έλληνα  και μελλοντικό Hall of Famer του Παρκούρ, Δημήτρη Κυρσανίδη να επανέρχεται στο βάθρο των νικητών, αυτή τη φορά στη 3η θέση. Best Female του διαγωνισμού, η Aleksandra Shevchenko από τη Ρωσία.

Να πούμε, πως η σημαντική διοργάνωση αποτελεί εξαιρετική διαφήμιση για την Σαντορίνη η οποία έχει χαρακτηριστεί από τον Ryan Doyle, ιδρυτή της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Freeruning και Parkour ως «Το νησί του parkour». Εκτός λοιπόν από το κλασικό «πιο γραφικό και από το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης», μπορείτε πλέον να λέτε «Πιο επικίνδυνο και από backflip του Κυρσανίδη». Τουλάχιστον έτσι θα είναι πιο λογικό να χειροκροτάς όταν τελειώνει η φιγούρα παρά όταν πέφτει ο ήλιος.

Για το τέλος αφήσαμε το video recap μας στο οποίο παρακολουθήσαμε με…. κομμένη την ανάσα τους παρκουρίστας να κάνουν τα τσαλιμάκια τους από απόσταση του ενός μέτρου. Απολάυστε

Best of internet