Quantcast

Η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε από τους Ρώσους γιατί το rotation ήταν εκτός σχεδίου

Φήμες λένε ότι ο Καλάθης βρίσκεται ακόμα στον αγωνιστικό χώρο

Ελευθέριος Γώγος

13 Σεπτεμβρίου 2017

Η Ελλάδα έχασε μία σημαντική ευκαιρία να βρεθεί στη ζώνη των μεταλλίων αφού ηττήθηκε από τη Ρωσία με 69-74. Η εθνική ομάδα βρέθηκε δύο φορές με διψήφια διαφορά πόντων όμως η κούραση και οι πολλές χαμένες βολές από τη μία και το 20άλεπτο ξέσπασαμα του Αλεξέι Σβεντ από την άλλη χάρισαν την πρόκριση στη Ρωσία.

Αυτό που έφταιξε περισσότερο ήταν η κούραση των παικτών μας. Κι αυτό διότι ο Κώστας Μίσσας φοβήθηκε το ματς παραπάνω απ’ όσο έπρεπε και δεν ξεκούρασε τους βασικούς σε σημεία που χρειαζόταν.

Καλάθης, Σλούκας, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Μπουρούσης αγωνίστηκαν για περισσότερο από 30 λεπτά και αυτό μας κόστισε την τελευταία περίοδο, όπου έγιναν κακές επιθετικές επιλογές και λάθη.

Έτσι, πήγε στράφι το προβάδισμα +11 του πρώτου μέρους, αλλά και η μοναδική εμφάνιση του Νικ Καλάθη, ο οποίος είχε 25 πόντους, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Ο Πρίντεζης σημείωσε 19 πόντους, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κινήθηκαν σε μέτρια μέρα και κυρίως ο Σλούκας που δεν ήταν Σλούκι Λουκ και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 7 πόντους και 6 λάθη.

Από τους αντιπάλους, ξεχώρισε ο Σβεντ. Παρά τη φανταστική άμυνα του Καλάθη (ποσοστό 32% και 7 λάθη), ο Ρώσος γκαρντ πήρε μπρος στο δεύτερο μέρος και τελείωσε το ματς με 26 πόντους.

Best of internet