Quantcast

Αμερικάνος μπασκεμπολίστας έφυγε από την ΑΕΚ επειδή είναι vegan

Ο Cleanthony Early έφυγε early τελικά

Ελευθέριος Γώγος

11 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Κλιάντονι Έρλι, το πρώτο πικ που επέλεξε ο Φιλ Τζάκσον σαν πρόεδρος των Νικς, αποχώρησε από την ΑΕΚ μόλις 8 ημέρες μετά την μεταγραφή του. Η “Ένωση”  εξέδωσε ανακοίνωση για την αποδέσμευσή του αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο παίκτης δεν ενεργούσε υπό καθεστώς πίεσης καθώς και ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις για τη μία και μοναδική αλήθεια, όταν εκείνη το αποφασίσει.

Το αμερικάνικο blog postingandtoasting.com όμως έχει άλλη άποψη για αυτό το θέμα. Με αφορμή κάποια tweets του Αμερικανού forward, τα οποία πλέον έχει διαγράψει, το blog αυτό αποκαλύπτει τις συζητήσεις του Έρλι με ένα μέλος της διοίκησης της ΑΕΚ.

Στις συζητήσεις ο Αμερικανός εκφράζει το παράπονό του λέγοντας ότι η ΑΕΚ δεν σέβεται αυτό το γεγονός ότι ο παίκτης είναι vegan, με αποτέλεσμα να έχει μείνει νηστικός και να έχει χάσει τρία κιλά στις 8 ημέρες που βρίσκεται στην Ελλάδα.

Οι συνομιλίες που δημοσίευσε ο Έρλι

Στον μάνατζερ της ΑΕΚ τονίζει πως “πάω να πάρω φαγητό. Δε μπορώ να αγωνιστώ υπό αυτές τις συνθήκες, το σώμα μου είναι άδειο. Θα επιστρέψω πριν τις 6:45″ (σ.σ όταν ήταν προγραμματισμένη η προπόνηση της ΑΕΚ)

 

O Έρλι απαντά στον General Manager της Ένωσης πως “εκτιμάω όσα έχετε κάνει για εμένα, αλλά πρέπει να καθίσουμε να συζητήσουμε αυτά τα πράγματα επειδή αισθάνομαι ότι ενδιαφέρεστε περισσότερο για την ώρα που θα είμαι στην προπόνηση, αντί για το πως νιώθει το σώμα μου. Λέτε για την προπόνηση, αλλά δεν έχω φάει τίποτα και δεν έχω ενέργεια, αλλά κάνετε σαν να μη σας ενδιαφέρει”

 

Αργότερα ξεσπά λέγοντας “Μόνο εκεί μπορώ να φάω. Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε ότι δεν μπορώ να προπονηθώ αν δεν τραφώ σωστά; Αυτό εννοώ όταν λέω ότι πρέπει να συζητήσουμε ξανά, επειδή θέλετε να προπονηθώ και να παίξω, αλλά αν δεν φάω σωστά, δεν θα τα κάνω. Αισθάνομαι ότι δεν προσπαθείτε να συνεργαστείτε μαζί μου, αλλά απλώς μου δίνετε εντολές. Δεν λειτουργώ όμως έτσι και δεν θα δείξω έλλειψη σεβασμού, αλλά αισθάνομαι ότι δε με σέβεστε”.

 

Το μέλος της διοίκησης της ΑΕΚ απαντάει πως το πρόβλημα θα συνεχίσει να υπάρχει και όταν επιστρέψουν στην Αθήνα και επιλέξει σπίτι και πως θα πρέπει τότε να εμφανίζεται στις προπονήσεις γεμάτος ενέργεια, κάτι στο οποίο η διατροφή που ακολουθεί δεν θα τον βοηθήσει, με τον ίδιο να απαντάει ότι “σήμερα στο πρωινό υπήρχαν τέσσερις σαλάτες και οι τρεις είχαν φέτα (σ.σ ο Ερλι δεν τρωει τυρί). Δε μπορώ να το φάω αυτό. Η διατροφή μου δεν είναι σωστή; Αυτή με βοηθάει. Τρώω έτσι εδώ και τρεις μήνες και νιώθω σπουδαία, πώς γίνεται να υποστηρίζετε κάτι τέτοιο!”

 

Το ξέσπασμα συνεχίζεται μέχρι που ζητάει την αποδέσμευσή του: “Όχι μόνο έχει αποδειχθεί ότι τρώω σωστά, αλλά αυτή η διατροφή με βοηθάει να κοιμάμαι σωστά. Φίλε δεν θα δουλέψει αυτό. Νιώθω ότι δεν βοηθάτε τις ανάγκες μου. Σας λέω ότι δεν αισθάνομαι καλά επειδή δεν τρώω, αλλά αντί να στείλετε κάποιον να μου φέρει φαγητό, μου λέτε να είμαι στην ώρα μου στην προπόνηση, όταν πρέπει να πάω τόσο μακριά για να φάω; Πρέπει να κάνετε πλάκα και να νομίζετε ότι είμαι παιδί. Έχασα τρία κιλά από τότε που ήρθα. Δεν θα προπονηθώ και δεν θα πατήσω το γήπεδο μέχρι να λυθεί το θέμα και να ακουστεί η φωνή μου. Δεν προσπαθώ να δημιουργήσω πρόβλημα,ούτε να σε κάνω να φαίνεσαι κακός. Λύστε το συμβόλαιό μου και θα ακολουθήσουμε διαφορετικό δρόμο, ίσως δεν ταιριάζουμε, αυτό συμβαίνει. Δεν κρατάω κακία σε κανέναν, δεν θέλω προβλήματα”.

 

Ήταν η πιο early αποχώρηση παίκτη που είχαμε ποτέ στα χρονικά του Ελληνικού Μπάσκετ;

 

 

Μέλη του συλλόγου τσικνίζουν

Best of internet