Quantcast

Και ο Ζοζέ Μουρίνιο διώκεται για φοροδιαφυγή ύψους 3.3 εκ. ευρώ

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ο τελευταίος στη μεγάλη λίστα της φοροδιαφυγής στην Ισπανία

THE NEWSROOM

20 Ιουνίου 2017

Mετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ήρθε η ώρα του προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ιδιαίτερου χαρακτήρα Ζοζέ Μουρίνιο να κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή από τις ισπανικές αρχές, οι οποίες ερευνούν το διάστημα στο οποίο ήταν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Oι ίδιες αρχές δήλωσαν σήμερα Τρίτη πως υπάρχουν δύο διώξεις ενάντια στο Μουρίνιο για δυο ξεχωριστές περιπτώσεις φοροδιαφυγής το 2011 και το 2012. Ο Πορτογάλος προπονητής λέγεται πως οφείλει στο κράτος 3.3 εκατομμύρια ευρώ για αδήλωτα εισοδήματα από τη χρήση της εικόνας του “με το σκοπό της απόκτησης παράνομων κερδών” σύμφωνα με το δικαστήριο.

O 54χρονος τεχνικός με το ξεχωριστό ταμπεραμέντο έχει ήδη ξεκαθαρίσει μια δίωξη του 2014 που κατέληξε σε πρόστιμο 1.5 εκατομμυρίου ευρώ. H εφορία όμως διαπίστωσε πως κάποιες από τις πληροφορίες που δόθηκαν στον συγκεκριμένο συμβιβασμό ήταν λανθασμένες.

Ο Μουρίνιο είναι ο τελευταίος σε μια σειρά μεγάλων ονομάτων του ποδοσφαίρου που κατηγορήθηκαν για φοροδιαφυγή στην Ισπανία, ενώ και το αστέρι της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσσι καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 μηνών. Επίσης, ανακοινώθηκε πάρα πολύ πρόσφατα ότι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα καταθέσει για τη δικιά του υπόθεση φοροδιαφυγής τον επόμενο μήνα.

Ο διάσημος παίχτης της Ρεάλ κατηγορείται με τη σειρά του πως χρωστάει στο κράτος 14.7 εκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν απέδωσε το διάστημα 2011 με 2014 και πρόκειται να καταθέσει στις 31 Ιουλίου. Ο Ρονάλντο εκμεταλλεύτηκε το λεγόμενο “νόμο Μπέκαμ” της Ισπανίας που απαιτεί πολύ μικρότερο ποσοστό φόρου εισοδήματος από τους ξένους αθλητές, οι οποίοι όμως πρέπει και πάλι να πληρώνουν φόρους για άλλα εισοδήματα που κέρδισαν στην Ισπανία.

Ο Ρονάλντο κατηγορείται πως προσπάθησε να αποκρύψει 150 εκατομμύρια ευρώ έσοδα από διαφημίσεις μέσω μιας off-shore εταιρείας. Εκτός από αυτόν και οι Νεϊμάρ, Μασκερανό της Μπαρτσελόνα και ο Ρικάρντο Καρβάλιο της Ρεάλ διερευνώνται για παρόμοιες υποθέσεις.

Ο δε Μουρίνιο λείπει σε διακοπές και δε σχολίασε ακόμη τις κατηγορίες εναντίον του.

(πηγή)

 

 

Best of internet