Quantcast

Δίωξη ασκήθηκε στον Κριστιάνο Ρονάλντο επειδή ξέχασε να δηλώσει στην εφορία 14,7 εκατομμύρια ευρώ

Επόμενη φορά ελπίζουμε να τα σημειώνει κάπου να τα θυμάται

THE NEWSROOM

13 Ιουνίου 2017

Ο εξαιρετικά διάσημος και ακόμη περισσότερο πλούσιος αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κριστιάνο ο Ρονάλντο, δεν προλαβε να χαρεί την κατάκτηση του τρόπαιου με την “βασίλισσα της Ευρώπης” καθώς και το ιστορικό προσωπικό του ρεκόρ να είναι ο πρώτος σκορερ στην ιστορία του θεσμού, αφού αποκαλύφθηκε σήμερα ότι και αυτός με τη σειρά του ξέχασε να δηλώσει κάμποσα εκατομμύρια ευρώ στην εφορία, ενώ επιπλέον του προέκυψαν από το πουθενά και δύο offshore εταιρίες.

Όπως διαβάζουμε στον Telegraph, o Πορτογάλος ποδοσφαιριστής έγινε Ισπανός φορολογούμενος από τον Ιανουάριο του 2010 και απ’ το Νοέμβριο του 2011 ώφειλε να ακολουθεί το Ισπανικό φορολογικό καθεστώς για τους ξένους που εργάζονται στην Ισπανία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εισαγγελίας. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Pais, φαίνεται ότι δεν τα πήγε και πολύ καλά με το Ισπανικό φορολογικό σύστημα και οι εισαγγελικές αρχές της Μαδρίτης άσκησαν δίωξη εις βάρος του για φοροδιαφυγή, που αφορά εισοδήματα 14,7 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φέρονται να αποκρύφτηκαν από το 2011 έως το 2014.

Το κατηγορητήριο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο Ρονάλντο δημιούργησε το 2010 μία επιχειρηματική δομή με σκοπό να αποκρύψει έσοδα τα οποία προέρχονταν από την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων της εικόνας του. Εν ολίγοις, τον κατηγρούν ότι σύστησε εταιρεία απλά και μόνο για να μπορεί να «εξαφανίζει» τα φαραωνικά έσοδα από την εμπορική εκμετάλλευση της εικόνας του. Η δίωξη ασκήθηκε μετά από αναφορά των ισπανικών φορολογικών αρχών (AEAT).

Oι εισαγγελείς τον κατηγορούν ότι φοροδιαφεύγει μέσω εταιρίας στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και μέσω άλλης μιας εταιρίας με έδρα στην Ιρλανδία, στην οποία η φορολογία εταιριών είναι πολή χαμηλή. Επιπλέον, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δήλωσε μόνο 11,5 εκατομμύρια ευρώ ως το εισόδημά του στην Ισπανία για το διάστημα 2011-2014, ενώ στην πραγματικότητα σε εκείνο το διάστημα είχε έσοδα γύρω στα 43 εκατομμύρια ευρώ

 

Best of internet